DJEČAKA ĐACI BRUTALNO TUKLI U ŠKOLSKOM TOALETU, TJERALI GA DA PIJE URIN - Volim Podgoricu

DJEČAKA ĐACI BRUTALNO TUKLI U ŠKOLSKOM TOALETU, TJERALI GA DA PIJE URIN

Pravi horor se dogodio u novosadskoj Osnovnoj školi “Branko Radičević” kada je učenik Ž. J. pretučen kaišem u školskom toaletu, i bio primoran da pije i urin, piše Blic.

Četiri učenika osmog razreda Z. M., D. R., B. K. i Đ. B. su od septembra prošle godine redovno zlostavljali ovog učenika i još nekoliko njegovih vršnjaka.

Prema riječima Z. J., majke pretučenog učenika, tukli su ga više puta, gnječili mu prste, tjerali da pije urin, a svoja iživljavanja posle objavljivali na Jutjubu. Ona je za sve ovo saznala prje sedam dana, kada su ga zajedno s još jednim šestakom pretukli u školskom toaletu.

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Taj dan tukli su ih kaiševima i šakama. Zvali su me u školu, tamo su bili policija i Hitna pomoć. Nisam mogla da dođem sebi. On nije hteo da mi kaže šta se dešava, jako je miran dječak. Primijetila sam jednom modrice na rukama i nagnječen prst, ali je rekao da se povrijedio na fizičkom. Poslije mi je priznao da su mu prijetili nožem i palili ga upaljačem da bi o svemu ćutao – kroz plač priča Z. J. za ovaj list.

Od siline udaraca kaišem, dječak je tog dana zadobio hematome na obje ruke i po leđima, a kada se konačno oslobodio od straha, Z. J. je saznala i druge strašne stvari – gnječili su mu prste postoljem za toalet-papir i tjerali ga da pije urin iz plastične flaše u koju su prije toga urinirali pred njim. Inače, kada je došao kući s nagnječenim prstima, rekao je da je pao na fizičkom, a tih dana u školi nije mogao ni da piše.

Protiv četvorice osmaka pokrenut je postupak u Višem javnom tužilaštvu za zlostavljanje i mučenje. Oni su policiji priznali svoja iživljavanja, a ispostavilo se da su pred Ž. J. i još jednog šestaka tukli, ali rjeđe i ne toliko brutalno, još trojicu učenika iz iste generacije.

Potresena majka kaže da je šokantno to što je sva ta mučenja snimala jedna djevojčica koja ide u isti razred kao i ta četvorica osmaka, a ti snimci su nekoliko dana bili na internetu, ali su brzo skinuti.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Nastavnica nije htjela da uđe u toalet kada je saznala da su oni tamo pretučeni, nego je zvala direktora jer je muško. Navodno nisu znali da se sve to dešava, a većina djece je znala da su ih prebijali. Pa vukli su ih po hodnicima. Škola želi sve da zataška. Imaju i video nadzor koji očigledno ne pregledaju – nastavila je dalje priču ova majka.

Aleksandar Maletin, direktor škole, tvrdi da nije znao za vršnjačko nasilje.

Našao sam dvojicu učenika u toaletu kako plaču. Odmah sam pozvao policiju i Hitnu pomoć. Nisu htjeli odmah da mi kažu o čemu se radi, bili su uplašeni. Reagovali smo čim smo saznali, zvali smo i Centar za socijalni rad, te smo pokrenuli disciplinski postupak protiv učenika – poručio je on i dodao da nema moućnosti da zlostavljače izbaci iz škole, tako da će ih kazniti ukorima i smanjenim vladanjem.

Prema riječima psihologa Žarka Koraća, iza ovakvih stvari uvijek stoje poremećeni odnosi u porodici, koja obično izgleda normalno i harmonično, a u stvari je disfunkonalna. Djeca iz takve porodice se udružuju s drugim nasilnicima, a sprovodeći teror osjećaju se moćno i snažno. Branka Tišma, školski psiholog kaže da današnja djeca nisu surovija već bolje kriju stvari od roditelja. S druge strane roditelji teško prihvataju da im je dijete nasilnik.

(Telegraf.rs)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com