U centru Podgorice uhapšeni naoružani Barani - Volim Podgoricu

U centru Podgorice uhapšeni naoružani Barani

Policija je danasu u centru Podgorice uhapsila Z.N. (21) i E.M. (21) iz Bara i od njih su oduzeli dva pištolja koja su držali u ilegalnom posjedu. Nedugo potom uhapšen je i P.P. (22) iz Bara, zbog omalovažavanja policijskih službenika prilikom kontrole vozila u kojem se nalazio.

“Službenici CB Podgorica su danas, 21. marta 2016. godine u jutarnjim časovima, obavljali patrolnu djelatnost u blizini Višeg suda u Podgorici, a postupajući na osnovu operativnih saznanja da može doći do konflikta između dvije grupe iz Bara budući da je ročište u krivičnom predmetu protiv dva lica iz Bara koji pripadaju dvjema grupama u ovom sudu bilo u toku. Tom prilikom su u jednom ugostiteljskom objektu uočili tri lica koja su se, primijetivši policijske službenike, dala u bjekstvo. Policijski službenici su se dali u potjeru za njima. Z.N. je, kako se sumnja, dok je bježao iza pojasa izvadio pištolj koji je odbacio od sebe ispod jednog parkiranog vozila kada je primijetio da mu se policijki službenici približavaju, E.M. je takođe, sumnja se, prilikom bježanja odbacio od sebe pištolj i to takođe ispod jednog parkiranog vozila. Oba lica su u kratkom roku sustignuta i lišena slobode. Pištolji, marke Broving cal. 9 mm sa 13 metaka u okviru za koji se sumnja da pripada Z.N. i marke Valter cal. 9 mm sa sedam metaka u okviru za koji se sumnja da pripada E.M, su izuzeti sa lica mjesta”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

O događaju je upoznat državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, koji je kvalifikovao krivična djela i naložio da mu se uhapšeni privedu uz krivičnu prijavu.

Osumnjičeni Z.N. i E.M. će sjutra biti privedeni tužiocu. Oduzeti pištolji će bii upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja.

“Treće lice koje se tom prilikom dalo u bjekstvo, S.M. (24) iz Bara, je takođe nedugo zatim pronađeno i kontrolisano. Kako kod ovog lica nisu pronađeni predmeti koji se shodno ZKP-u mogu oduzeti, lice nije zadržavano. Policijski službenici su takođe, dok su ove aktivnosti trajale, u centru grada zaustavili taksi vozilo u kojem su se nalazila tri lica iz Bara, J.K, M.T. i P.P. Prilkom kontrole P.P. je omalovažavao policijske službenike nakon čega je lišen slobode. On će, zbog počinjenog prekršaja iz čl. 11 Zakona o javnom redu i miru, u skraćenom postupku biti sproveden Područnom organu za prekršaje”, zaključuje se.

(vijesti.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com