Zatvoren bife u dvorištu podgoričke Gimnazije - Volim Podgoricu

Zatvoren bife u dvorištu podgoričke Gimnazije

Kafić „Master“ kod teniskih terena u dvorištu Gimnazije „Slobodan Škerović“,  zatvoren  je početkom marta jer je istekla dozvola za rad koja je važila nepuna tri mjeseca.

„Ugostiteljski objekat zatvorila je turistička inspekcija u skladu sa svojim nadležnostima, jer objekat nema saglasnost Ministarstva prosvjete, a samim tim ni Gimnazije“, istakla je direktorica Gimnazije Zoja Bojanić Lalović.

Iz Uprave za inspekcijske poslove potvrdili su da kafe bar nije imao odobrenje za dalji rad.

„Ovaj objekat je prethodno kontrolisan dana 08. 12. 2015. godine, kada je posjedovao odobrenje za rad od 5. 10. 2015. godine, sa rokom važenja do 23. 12. 2015. godine“, saopšteno je iz PR službe uprave.

Kafe bar „Master“ poslovao je u sastavu preduzeća „Patras“, čiji je izvršni direktor Žarko Dragaš. Kafić se nalazio do TK “Gimnazijalac” koji je, prema podacima sa njihove Fejsbuk stranice, osnovan 2011. godine. Ovaj teniski klub u dvorištu Gimnazije ima tri zemljana terena, a jedan se nalazi pod metalnom konstrukcijom.

Zaposleni u ovom teniskom klubu potvrdili su da je lokal,  zatvoren , međutim daljih komentara nisu imali, dodajući da se vlasnik Dragaš nalazi u inostranstvu, te da ne mogu dati njegov broj telefona.

Bivši direktor Gimnazije Radiša Šćekić, koji je bio na toj funkciji u periodu kada je kafe bar „Master“ dobio odobrenje za rad, kazao je da mu nije poznato da se radilo o kafiću.

„Tražili su da se napravi pomoćni objekat za svlačionice. To je bilo namijenjeno rekreativcima, ne učenicima“, rekao je Šćekić.

Istakao je da je sve rađeno u skladu sa zakonom, a daljih komentara nije imao, navodeći da on više nije na poziciji direktora Gimnazije.

Novu direktoricu Bojanić Lalović, poslije devetogodišnjeg mandata Šćekića, Gimnazija je dobila u novembru prošle godine.

5 komentara

  1. ko je ova sad što kaže da kafani treba dozvola -saglasnost- za rad od ministarstva prosvete? direktor gimnzije!?
    đe se nađe ovakav kadar . čim se ona to bavi kafanama terenima …katastrofa odma se treba vratiti tamo odakle su je doveli. ili za direktora u turističku inspekciju.
    direktor gimnazije!!!!! kafane, tereni !!???

  2. Kafić „Master“ kod teniskih terena u dvorištu Gimnazije „Slobodan Škerović“,
    koja je osnovna djelatnost Gimnazije?

  3. ovo ona sad napada starog direktora što je on to činio. trebala je gledati đe ide. isti su za mene. i on i ona.
    on kafane iona će kafane, samo njenim ili mentorovim prijateljima, on teniske terene i ona će samo njenim ili mentorovim prijateljima, i tako sve dok ne pogriješi i ne bude šenuta neđe drugo. a onda opet novi dođe pa će da priča što je ova prije mene radila kafanu joj zatvorila turistička ili neka druga inspekcija…..i tako dalje matrica razvijena. problem je što se mijenjju zbog neposlušnosti a ne zbog kvaliteteta. ne može svako biti direktor podgoričke gimnazije a da se mijenjaju od greške do greške. normlno ključno je pitanje ko je Mentor? i ko mu je dozvolio da se ovako igra sa takvom institucijom.

  4. GIMNAZIJA JE NAJJAČA SRENJOŠKOLSKA USTQNOVA U CRNOJ GORI I TREBALO JE DOBRO VODITI RAČUNA O SVEMU ŠTO SE DEŠAVA U NJOJ I OKO NJE. OVAJ MENTOR, AKO NA ISTU OSOBU MISLIMO, SUDEĆI PO OVOME ČLANKU, TO NIJE URADIO PA SAM SLOBAODAN ČAK REĆI DA NIJE NI UČIO U OVU GIMNAZIJU.
    NEKA NAM IH KAD SMO TAKVI.
    LAKU NOĆ

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com