Evo kada će biti završeni radovi na putu Podgorica-Budva - Volim Podgoricu

Evo kada će biti završeni radovi na putu Podgorica-Budva

Radovi na sve četiri dionice puta od Podgorice do Budve biće završeni u predviđenim rokovima i već od 1. juna jedna od najferekventnijih crnogorskih magistrala imaće oko 16 kilometara saobraćajnice sa potpuno novim asfaltnim slojevima, saniranim klizištima i kosinama i više od dodatnih šest kilometara trećih traka, kaže za Pobjedu direktor Državne direkcije za saobraćaj Savo Parača.

On navodi da je u završnoj fazi sanacija i rekonstrukcija dionice od Kamenice do Ulića. Izvođaču radova, podgoričkoj kompaniji ,,Bemaks“, ostalo je još ,,dotjerivanje“ nekih detalja koji ne utiču na konačno striktno poštovanje svih tenderskih uslova.ObzovicaRekonstruisano je 6, 4 kilometra puta i još 2, 6 treće trake, a taj dio posla koštao je 2, 6 miliona eura.

Po planu se odvijaju radovi od Obzovice ka Brajićima, na dionici dužine oko četiri kilometra.Prema riječima stručnjaka iz Direkcije, u pitanju je izuzetno važna i opasna trasa koja zahtijeva veoma složene građevinske zahvate i striktno poštovanje svih projektnih zadataka i normativa.

Izvođač radova je kompanija ,,Tehnoput“, a pred njenim stručnjacima je izuzetno delikatan posao.

Najkomplikovaniji dio, primjera radi, odnosi se na problem efikasnog i trajnog uklanjanja opasnosti od brojnih i velikih pukotina na čitavom brdu, tik uz magistralu, koje predstavljaju stalnu prijetnju da se na desetine hiljada kubika sruče duž dionice od preko četiri kilometra.

Zato će na toj trasi morati da se koriguju krivine, nagibi, ali i zadate brzine.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com