Odbijen optužni prijedlog protiv Radunovića i Mandića - Volim Podgoricu

Odbijen optužni prijedlog protiv Radunovića i Mandića

Sudija Višeg suda u Podgorici Vesna Moštrokol odbila je optužni prijedlog Višeg državnog tužilaštva podnijet protiv funkcionera Demokratskog frontaSlavena Radunovića i Andrije Mandića zbog krivičnog djela pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog uređenja.

Moštrokol je ovakvu odluku donijela jer, kako je kazala samostalni savjetnik za odnose sa javnošću Višeg suda Aida Muzurović, nema dovoljno dokaza da su okrivljeni osnovano sumnjivi za krivično djelo koje je predmet optužbe.

Optužni prijedlog protiv Mandića i Radunovića ranije je Višem sudu podnijelo Više državno tužilaštvo i to nakon što im je parlament, na zahtjev Tužilaštva, 29. decembra prošle godine ukinuo imunitet.

Ukidanje poslaničkog imuniteta bio je uslov da Vrhovno državno tužilaštvo odobri krivično gonjenje Mandića i Radunovića.

Nova srpska demokratija, na čijem je čelu Mandić, pokretanje optužnog prijedloga ocijenila je kao pokušaj da se montiranim političkim procesima protiv ljudi koji vode proteste obeshrabre građani. Poručili su i kako je optužni prijedlog baziran na spletkama i izmišljotinama i kako je unaprijed osuđen na propast.

Više državno tužilaštvo u Podgorici je ocijenilo da postoje osnovi sumnje koji ukazuju da su poslanici Mandić i Radunović tokom protesta izvršili krivično djelo – pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog uređenja, tako što su učesnike protesta, podstakli da nasilno uđu u Skupštinu Crne Gore. Nakon što je Radunović dao rok od 10 minuta protesti su eskalirali tako što je uslijedio napad demonstranata na policiju i pokušaj nasilnog upada u Skupštinu, navodi Tužilaštvo.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com