PODGORICA: Biciklista HEROJ u FILMSKOJ AKCIJI savladao razbojnika koji je oteo ženi TAŠNU! - Volim Podgoricu

PODGORICA: Biciklista HEROJ u FILMSKOJ AKCIJI savladao razbojnika koji je oteo ženi TAŠNU!

Filmski triler odgrao se u petak poslije podne na Tuškom putu u Podgorici, u blizini stare kamionske pijace, kada je Podgoričanin B.R. biciklom jurio i savladao razbojnika, nakon što je ovaj oborio na zemlju Podgoričanku, oteo joj torbu i krenuo da bježi!
Kako je ovaj strastveni biciklista ispričao za Portal “Volim Podgoricu”,  u petak je došao sa posla i, kao obično, uzeo biciklo i krenuo na dnevnu vožnju.
– Prijatelj me čekao kod šume, kod “Plantaža”, i krenuo sam da se nađem s njim. Primičem se mjestu kod bivše kamionske pijace i vidim na oko 15 metara ispred mene, leži žena, pored nje poštar na motoru. Vidim i razbojnika kako se trkom udaljava. Zaustavio sam se na momenat da vidim je li žena dobro i šta se dogodilo, priča B.R.
Izuzetno krupan muškarac napao je ženu, i zgrabio njenu torbu, ali ona nije htjela da je pusti, pa je vukao po trotoaru, držeći torbu. Žena je imala oderana koljena i ruke.
– Odmah sam krenuo za njim i vikao “STANIIII NAPADAS ŽENE U MOJ KVART…STANIIII LOPOVE…STANIII… NAPADAŠ ŽENE”,
toliko jako da dva dana nisam moga da pričam, a cilj mi je bio da alarmiram što više ljudi, i to mi je uspjelo jer su ljudi počeli da izlaze iz zgrada. Dok ja jurim za njim, vidim kako nas stiže poštar na motoru, koji vozi po trotoaru i viče: DRŽI GAAAA! Razbojnik je skrenuo sa trotoara, misleći da neću moći za njim, ali grdno se prevario, jer je to moje igralište za biciklo, pošto mi upravo vozimo po takvom terenu, priča naš sagovornik.
Ovdje je razbojnik oborio ženu i oteo joj torbu: Mjesto napada
Ovdje je razbojnik oborio ženu i oteo joj torbu: Mjesto napada
Pratio je razbojnika, kako kaže, izvjesno vrijeme, i svo vrijeme vikao.
-Nije krenuo preko šina, nego između zgrada, a ja sam vozio za njim, da ga umorim i da vidim ima li oružje, nož, ili pištolj. Zbog moje vike stanari su izišli, i rzabojnik je naišao na trojicu momaka, a jedan od njih ga je spotakao, on se zateturao, ali nije pao. Vidio sam da je trenutak za akciju, ostavim biciklo i krenem da trčim za njim, a on onda pada, ne znam da li se spotakao ili od umora, nastavlja priču ovaj hrabri biciklista, koji je inače zaposlen u službi obezbjeđenja EU u Podgorici, i obučen za ovakve i slične akcije, i slikovito nam je opisao kako je savladao razbojnika, uz napomenu da je ova priča “ozbiljno upozorenje” svima koji planiraju ovakve ili slične “akcije” u ovom kvartu.
Razbojnik je bježao između ovih zgrada
Razbojnik je bježao između ovih zgrada
-Odradio sam mu polugu ključ na rame i vikao: “LEZI DOLJEEEE RUKE NA LEEEDJAAA” kako nas je učio Sensei iz Policijske akademije.  Kad nekog privodiš, vičeš i šokiras ga tom vikom, i ima efekta. Tu sam ga pritisnuo sa svojih 120 kilograma. Zvali smo policiju i kasnije saznali da je razbojnik iz Herceg Novog, imao je između 35 i 40 godina i zavisnik je, kaže naš sagovornik koga smo jedva nagovorili da objavimo inicijale, da nas čitaoci ne bi optužili da “imamo bujnu maštu”!
– Samo želim da upozorim građane da, ukoliko sami krneu za nekim razbojnikom da budu oprezni. Da je ovaj stao, ne bih mu prilazio, jer u tom slučaju vjerovatno ima oružje, najvjerovatnije pištolj, kaže naš sagovornik.
On i njegovi prijatelji su pasionirani “off road” biciklisti, voze po kozjim stazama i bogazama, a često prijavljuju piromane i lopove iz šume na Ćemovskom polju.
 – Mi smo zaista zaluđenici biciklisti, i sebe zovemo MTB banda, po onom filmu BMX banda, a moram da pohvalim ženu koja je napadnuta, reakovala je kao prava lafica, samo se nasjekirala hoće li moći na planinarenje u nedjelju!
 (Volim Podgoricu)

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com