PODGORICA: Maloljetnik dobio obezbjeđenje, policija strahuje od atentata - Volim Podgoricu

PODGORICA: Maloljetnik dobio obezbjeđenje, policija strahuje od atentata

 

Maloljetnik dobio obezbjeđenje, policija strahuje od atentataPod­go­rič­ka po­li­ci­ja uhap­si­la je Ba­ra­ne Ed­mon­da Mu­sta­fu i Zi­ja­da Nur­ko­vi­ća, ko­ji su na­o­ru­ža­ni do­šli bli­zu zgra­de pod­go­rič­kog Vi­šeg su­da. Pri­ve­den je i nji­hov su­gra­đa­nin Pe­tar Po­po­vić, kao i još šest li­ca iz Ba­ra. Mu­sta­fi i Nur­ko­vi­ću se na te­ret sta­vlja kri­vič­no dje­lo ne­do­zvo­lje­no dr­ža­nje oruž­ja, a pro­tiv Po­po­vi­ća će bi­ti na­pi­sa­na pre­kr­šaj­na pri­ja­va zbog na­ru­ša­va­nja jav­nog re­da i mi­ra.

Ka­ko nam je po­tvr­đe­no u po­li­ci­ji, Mu­sta­fa i Nur­ko­vić su bli­ski kri­mi­nal­noj gru­pi ko­ju je pred­vo­dio sa­da po­koj­ni Lu­ka Đu­ro­vić. Članovi ovih suprostavljenih barskih grupa su uhapšeni jer je policija sumnjala da se sprema obračun između njih, a da je meta trebalo da bude i maloljetnik M.J., kojem juče trebalo da bude održano suđenje zbog po­ku­ša­ja ubi­stva upravo Pe­tra Po­po­vi­ća. Na su­đe­nje su kre­nu­li pri­ja­te­lji okri­vlje­nog, me­đu ko­ji­ma su bi­li i Mu­sta­fa i Nur­ko­vić, dok su sa Po­po­vi­ćem bi­li nje­go­vi pri­ja­te­lji. Is­pred jed­nog lo­ka­la u bli­zi­ni su­da do­šlo je do ko­ška­nja i sva­đe, a dvi­je gru­pe su se su­ko­bi­le i is­pred sa­mog su­da. Ta­da je re­a­go­va­lo obez­bje­đe­nje su­da, a o sve­mu je od­mah oba­vi­je­šte­na i po­li­ci­ja. Svi su bili naoružani, a u dva pištolja koja su zaplijenjena bili su meci u cijevi.

Sudija Višeg suda Radomir Ivanović, koji je bio u zgradi kada je čuo da su barske kriminalne grupe u blizini suda, tražio je da se M.J. pruži zaštitu kako bi bio izbjegnut bilo kakav incident.

Iz policije su saopštili da su Nur­ko­vić i Mu­sta­fa po­bje­gli pre­ma zgra­di Op­šti­ne. Bje­ža­li su kroz ba­šte obli­žnjih lo­ka­la sa pi­što­ljem u ru­ka­ma, ali su ubr­zo li­še­ni slo­bo­de. Oni su ma­lo pri­je hap­še­nja od­ba­ci­li dva pu­na pi­što­lja, a u oba je bio me­tak u ci­je­vi. Pi­što­lji su od­u­ze­ti, a Nur­ko­vić i Mu­sta­fa su pri­ve­de­ni i za­dr­ža­ni u po­li­ci­ji.

Osta­li ak­te­ri sva­đe su sa tri vo­zi­la po­bje­gli, a po­li­cij­ske pa­tro­le su kre­nu­le u po­tje­ru­za nji­ma.
–Na nji­ho­vom pri­vo­đe­nju an­ga­žo­va­no je osam po­li­cij­skih pa­tro­la, a sve je tra­ja­lo 20 mi­nu­ta, za koli­ko smo uspje­li da pri­ve­de­mo sve ak­te­re ovog do­ga­đa­ja. Svi su bez­bjed­no­sno in­te­re­sant­na li­ca, pro­tiv ko­jih je pod­no­se­no vi­še kri­vič­nih pri­ja­va –sa­op­šti­li su nam u po­li­ci­ji.

Pre­ma jed­noj od ver­zi­ja, dru­go­vi Pe­tra Po­po­vi­ća ima­li su na­mje­ru da se na­kon su­đe­nja ob­ra­ču­na­ju sa okri­vlje­nim M.J., zbog če­ga je i do­šlo do su­ko­ba iz­me­đu dvi­je gru­pe.

Po­vod za sva­đu bi­la je puc­nja­va ko­ja se u mar­tu pro­šle go­di­ne de­si­la u cen­tru Ba­ra, ka­da je M.J. ra­nio su­gra­đa­ni­na Pe­tra Po­po­vi­ća.

Na­pa­dač se pri bjek­stvu sa li­ca mje­sta uma­lo su­da­rio sa in­spek­to­ri­ma ko­ji su u tom mo­men­tu is­tr­ča­va­li iz zgra­de u ko­joj je ta­da odr­žan sa­sta­nak po­vo­dom is­tra­ge o ubi­stvu Že­li­mi­ra Bo­ka­na.

Po­po­vić je u na­pa­du za­do­bio ve­o­ma ozbilj­ne po­vre­de – smr­ska­na mu je but­na kost i iz­gu­bio je do­sta kr­vi. U Ba­ru mu je ugra­đen bajpas, a za­tim je upu­ćen na Odje­lje­nje va­sku­lar­ne hi­rur­gi­je Kli­nič­kog cen­tra.

Po­po­vić je dan pri­je to­ga u Vi­šem su­du u Pod­go­ri­ci svje­do­čio u po­stup­ku pro­tiv su­gra­đa­ni­na Jo­va­na Kli­si­ća, ko­jem su­đe­no zbog sum­nje da je ne­ko­li­ko mi­nu­ta na­kon ubi­stva Ar­mi­na Mu­še Osma­na­gi­ća is­pa­lio vi­še hi­ta­ca ka ka­feu Lu­ke Đu­ro­vi­ća. On na su­du ni­je re­kao ni­šta što op­tu­že­ni ni­je već pri­znao – da je Kli­sić ta­da pro­šao mo­to­rom i za­pu­cao pre­ma tom lo­ka­lu, ali da ni­je bi­lo ni­ko­ga oko­lo.

Puc­nja­va u cen­tru ima­la je i na­sta­vak jer je u Op­štoj bol­ni­ci gru­pa Po­po­vi­će­vih pri­ja­te­lja po­ku­ša­la da je do­pre do ope­ra­ci­o­ne sa­le, upr­kos pri­su­stvu po­li­ca­ja­ca i rad­ni­ka obez­bje­đe­nja bol­ni­ce. U tom ru­ši­lač­kom na­le­tu po­lo­mi­li su sta­kla u atri­ju­mu kod pri­jem­nog odje­lje­nja i čak uspje­li da se pro­bi­ju do vra­ta ope­ra­ci­o­nog blo­ka, gdje su sa­vla­da­ni.

Okri­vlje­ni bio u holu Višeg suda

Su­di­ja Vi­šeg su­da Ra­do­mir Iva­no­vić, ko­ji su­di M.J., ka­zao je da ga je šef obez­bje­đe­nja Vi­šeg su­da oba­vi­je­stio da je po­li­ci­ja li­ši­la slo­bo­de gru­pu mla­di­ća iz Ba­ra.

–Ta­ko­đe me je oba­vi­je­stio da su u obli­žnjem lo­ka­lu bi­le dvi­je su­prot­sta­vlje­ne gru­pe iz Ba­ra. Jed­na gru­pa je bi­la u lo­ka­lu, a dru­ga na te­ra­si. Op­tu­že­ni M.J. je u tom mo­men­tu bio u hod­ni­ku i ja sam na­re­dio da mu pru­že za­šti­tu. Po­što se ra­di o ma­lo­ljet­nom li­cu, ne mo­gu vam sa­op­šti­ti vi­še de­ta­lja – ka­zao je Iva­no­vić.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com