PODGORICA: Sjutra skup “NE ZABORAVLJAMO” - Volim Podgoricu

PODGORICA: Sjutra skup “NE ZABORAVLJAMO”

Protestni skup pod nazivom “Ne zaboravljamo”, koji će sjutra biti održan u Podgorici, okupiće političke partije, civilni sektor i građane koji se protive članstvu Crne Gore u NATO savezu i biće, prema riječima organizatora, drugačiji od svih dosadašnjih okupljanja.

Predstavnici Organizacionog odbora kazali su na konferenciji za novinare da će skup početi u 20 sati na Trgu republike, i da će biti kombinacija političkih govora kulturnog programa.

Funkcioner Nove srpske demokratije Slaven Radunović rekao je da Veliki narodni protest, povodom 24. marta, organizuju političke stranke, ratni veterani, nevladine organizacije, nestranačka udruženja i svi koji se protive ulasku Crne Gore u Alijansu, povodom 24. marta.

On je rekao da, obilježavajući godišnjicu NATO agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju (SRJ), ne žele samo da odaju pomen nevinim žrtvama već, kako je naveo, da još jednom ukažu na činjenicu da su neke moćne države tog saveza spremne da, zbog svojih partikularnih interesa, najgrublje pogaze međunarodno pravo i pravila koja su same uspostavile.

„Zato je izuzetno važno da još jednom podsjetimo crnogorsku javnost da funkcija stranih ambasada u Crnoj Gori nije da izigravaju savjetovališta za domicilno stanovništvo, već da se bore da što efikasnije zastupaju interese svojih vlada i država“, naglasio je Radunović.

On je zatražio od crnogorske vlasti da se ponaša onako kako se ponašaju strane ambasade u Crnoj Gori.

„A to znači da brinu o interesima svojih građana“, dodao je Radunović.

Prema njegovim riječima, sjutrašnji skup treba sve da podsjeti kako je bilo prije 17 godina, ali i da opasnost da se to nekom drugom desi stalno postoji „jer interesi velikih sila determinišu kretanja u svijetu“.

„I da dobro razmislimo da li mi, kao mala država, treba da se miješamo u poslove velikih i da dovodimo građane Crne Gore u tešku situaciju da nas, možda, teroristi kojih ima sve više, stave na listu, i da jednog dana i u Podgorici gledamo scene kakve su juče bile u Briselu“, naveo je Radunović.

On je rekao da će se sjutrašnji skup biti različit od dosadašnjih i da će, pored govora predstavnika političkih partija, nestranačkih udruženja i ratnih veterana, biti upriličen kulturni program u kojem će, između ostalih, nastupiti Ivana Žigon.

“Vladika Joanikije sa sveštenstvom mitropolije Crnogorsko-primorske služiće pomen žrtvama NATO agresije”, kazao je Radunović.

On je naveo da će na skupu govoriti lideri Nove, Demokratske narodne partije DNP i Radničke partije – Andrija Mandić, Milan Knežević i Janko vučinić.

Radunović je rekao da su pozvali sve političke partije koje se zalažu da Crna Gora ne bude dio NATO saveza.

Pozvali su, kako je kazao, i predsjednici Socijalističke narodne partije, Demosa i Demokratske Crne Gore, Srđana Milića, Miodraga Lekića i Alekse Bečića.

„Nijesmo još dobili odgovor od njih. Biće nam drago da nam se pridruže, a ako ne – skup će svakako biti veličanstven i vrlo posjećen“, dodao je Radunović.

On je kazao da očekuju prisustvo velikog broja ljudi, i da će i iz nekih drugih gradova biti organizovan prevoz do Podgorice.

Predstavnik DNP-a Milun Zogović pozvao je sve slobodnomisleće građane da im se pridruže na skupu.

„Da još jednom pošaljemo snažnu i jasnu poruku da se ne slažemo s namjerom aktuelnog režima da nas na silu i suprotno većinskom raspoloženju građana Crne Gore ugura u vojni, imperijalistički savez zapadnih država“, kazao je Zogović.

Prema njegovim riječima, NATO promoteri i režimski mediji, kroz besomučnu medijsku kampanju, pokušavaju da stvore ambijent da je pitanje eventualnog priključenja NATO-u završeno.

„Ne dozvoljavajući građanima, koji su po Ustavu nosioci suvereniteta, čak ni da učestvuju u donošenju odluke koja je od vitalnog značaja i kojom se opredjeljuje njihova sudbina“, dodao je Zogović.

Predstavnik nestranačkih udruženja Luka Radonjić kazao je da će se skupu priključiti Pokret Sloboda narodu, Mreža mirovnog pokreta „Ne u rat – ne u Nato“, Građanska grupa Akcija i reakcija i Nestranački pokret Nesvrstani.

„Posebno nam je zadovoljstvo što će skupu prisustvovati i udruženja boraca ratova od 90. do danas“, kazao je Radonjić.

5 komentara

  1. Singles night clubs happen to be all-around for an extended time, as well as although they will often not necessarily interest every person there’re excellent due to the fact everybody offers the identical target as the primary goal. You might be most of within the same motorboat, and yes it might not be understated however it definitely is straightforward.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com