Vlada povukla sve tačke: DANAS ODLUKA O RANKOVOJ SUDBINI! - Volim Podgoricu

Vlada povukla sve tačke: DANAS ODLUKA O RANKOVOJ SUDBINI!

Vlada Crne Gore povukla je svih 14 tačaka o kojima je Skupština Crne Gore trebalo da raspravlja na današnjem plenumu, saznaje CdM.

Tako će danas na dnevnom redu biti samo pitanje smjene predsjednika Parlamenta Ranka Krivokapića i tačka koju je on naknadno uvrstio u raspravu-prijedlog odluke o obrazovanju odbora za praćenje i kontrolu realizacije projekta izgradnje auto-puta Bar Boljare.

Predlog za razrješenje Krivokapića podnijeli su 36 poslanika Demokratske partije socijalista (DPS), Bošnjačke stranke (BS), Liberalne partije (LP), Force i Hrvatske građanske inicijative (HGI).

U obrazloženju se podsjeća da je klub poslanika Socijaldemokratske partije (SDP), na vanrednoj sjednici 27. januara, na kojoj je Vlada dobila povjerenje, glasao protiv.

Time je SDP jednostrano raskinuo Sporazum o zajedničkom političkom djelovanju od 6. novembra 2012. godine, koji su zaključili DPS, SDP, LP, Demokratska partija, BS, Koalicija Forca za jedinstvo i HGI.

„Sporazum je potpisan u cilju formiranja skupštinske većine iz koje će nastati buduća Vlada Crne Gore, kao i podrške Vladinim aktivnostima. Sporazumom su se partije potpisnice obavezale da podrže izbor predsjednika Skupštine iz redova SDP-a“, kaže se u obrazloženju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com