Krvavi vjerski sukob u Libijsko-arapskoj školi u Beogradu: DRUGU ZABIO KOLAC U GRUDI! - Volim Podgoricu

Krvavi vjerski sukob u Libijsko-arapskoj školi u Beogradu: DRUGU ZABIO KOLAC U GRUDI!

Učenik Sultan G. (18) zario je drveni kolac blizu srca Isi M. (15), sinu libijskog diplomate koji radi u Hrvatskoj, posle svađe u Libijsko-arapskoj školi u Beogradu.

Dvojica tinejdžera su se, kako saznaje “Blic”, sukobila oko vjerskih razlika, ali detalji nasilja nisu do kraja poznati.

 Nezvanične informacije, međutim, potvrđuju da su se dječaci posvađali i dogovorili tuču nakon časova. Sultan G. je isterao Isu M. ispred škole u beogradskom naselju Medaković, gdje su počeli da se pesniče, da bi 18-godišnjak dohvatio drveni kolac i zario ga Isi u grudi.

– Kolac se duboko zario u grudni koš, i to s lijeve strane. Umalo nije dohvatio i srce! Dječaka smo našli u svjesnom stanju, ali samo što nije pao u šok – rekao je za „Blic“ izvor iz Hitne pomoći.

Posle razgovora sa policijskim inspektorima učenik je ušao u kola

Foto R.A.S

Kolac umalo nije dohvatio i povrijedio srce učenika Ise, ali je njegovo zdravstveno stanje kad je prevezen u Urgentni centar, juče bilo stabilno.

Ubrzo je ispred škole u Medakoviću stigla i policija, ali i službenici ambasada različitih arapskih država, kao i pripadnici njihovih obezbjeđenja. U tim trenucima uviđaj je i dalje bio u toku, inspektori su pretraživali dvorište škole kako bi pronašli kolac kojim je Isa M. povređen.

„Blic“ je kontaktirao sa Ambasadom Libije u Hrvatskoj, gdje nam je rečeno da povređeni dječak nije sin njihovog ambasadora, već njihovog radnika. Nisu željeli da preciziraju koji posao obavlja otac Ise M., kao ni da li je već krenuo ka Beogradu.

– Naš ambasador nije oženjen i nema djecu. Mediji bi trebalo da detaljno provjere informacije prije objavljivanja – rekli su kratko u libijskoj ambasadi.

U Ambasadi Libije u Beogradu nisu željeli da komentarišu težak incident, uz opasku da je ambasador na sastanku za koji ne znaju kad će se završiti, dok je ataše za štampu odsutan.

Vozač ambasade kolima udario devojčicu!

Neposredno nakon krvavog sukoba Sultana i Ise, u Ulici Svetozara Radojčića, ispred Libijsko-arapske škole, dogodila se još jedna nesreća.

Naime, devetogodišnja devojčica A. A. M., uplašena tučom dvojice starijih učenika, istrčala je na ulicu ispred, gdje ju je vozilom udario vozač jednog od diplomata, čije dijete takođe pohađa nastavu.

Djevojčica u tom incidentu, srećom, nije povrijeđena, već samo uplašena, pa njeni roditelji nisu vidjeli razloga da traže ljekarsku pomoć.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com