PODGORICA: Nijedno lice u Komanskom mostu nije glasalo - Volim Podgoricu

PODGORICA: Nijedno lice u Komanskom mostu nije glasalo

Nijedno lice koje je smješteno u Zavodu Komanski most nije glasalo na Parlamentarnim izborima 2012. godine, reagovalo je Ministarstvo rada i socijalnog staranja, povodom optužbi poslanice Demokratskog fronta Branke Bošnjak o zloupotrebama štićenika u političke svrhe, iznijetih na današnjoj koferenciji za medije.

Resor tvrdi da će, ukoliko se utvrdi suprotno, ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević preduzeti sve mjere, iz svoje nadležnosti, protiv lica koje je bilo odgovorno za sprječavanje eventualnih zloupotreba.

Bošnjak je, naime na konferenciji tvrdila da je jedno lice koje je sada smješteno u JU Zavod Komanski most glasalo na Parlamentarnim izborima 2012. godine, dok Ministarstvo kaže da su sva lica koja se nalaze u ovoj ustanovi lišena poslovne sposobnosti u vanparničnom postupku rješenjem koje donosi nadležni sud i koje je dužan da dostavi, između ostalog, državnom organu koji vodi matične registre.

“Takođe, u skladu sa Zakonom o biračkom spisku, organi koji vode službene evidencije o građanima i donose odluke koje mogu biti od uticaja na promjenu u biračkom spisku, su u obavezi da te odluke, odnosno rješenja, dostave nadležnom organu koji vodi biračke spiskove u roku od sedam dana od dana donošenja rješenja, a to u ovom slučaju nijesu centri za socijalni rad”, ističe se u saopštenju resora.

Oni napominju da je Ministarstvo rada i socijalnog staranja svu potrebnu dokumentaciju dostavilo Vrhovnom državnom tužilaštvu, povodom navodne zloupotrebe štićenka Komanskog mosta u političke svrhe sa zahtjevom da se ispita navedeni slučaj, preduzmu radnje iz svoje nadležnosti i obavijesti javnost o ishodu postupka.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com