Dejan Pejović tuži bolnicu: Odgovorili su nam: Neka vam vozilo da Milo Đukanović - Volim Podgoricu

Dejan Pejović tuži bolnicu: Odgovorili su nam: Neka vam vozilo da Milo Đukanović

Dejan Pejović, brat ubijenog Milana Pejovića, najavio je krivične prijave protiv bjelopoljske bolnice i njenih zaposlenih zbog, kako tvrdi, “neprofesionalnog ponašanja”, čijom nemarnošću je, kako tvrdi, njegov brat preminuo.

Prema njegovim riječima, 22. marta, u 13.20 časova, Milan je dovezen u Opštu bolnicu u Bijelom Polju zbog rana zadobijenih nožem, a tamo su ga priključili na infuziju.

“Pitao sam ljekare šta čekaju, što ga ne operišu, a oni su mi odgovorili da prvo moraju da ga snime. Kad sam ih pitao zbog čega to već nije učinjeno, naredili su mi da izađem, uz konstataciju da je to njihov posao, te da oni znaju šta rade. Pošto nijesam htio da izađem, pozvali su interventnu jedinicu. Nekoliko minuta poslije toga krenuli smo ka operacionom bloku i zaglavili se u liftu. Od mene i ostale braće tražili su da držimo vrata lifta, dok je na spratu, gdje je hiruško odjeljenje trebalo pritisakti tastere da bi uopšte mogli s povrijeđenim da dođu do Hirurškog odjeljenja. Takođe, od nas je traženo i da pritiskamo tastere”, kazao je Pejović.

Po njegovim riječima, snimanje je trajalo 20 minuta, nakon čega su ih obavijestili da moraju da mu urade neku operaciju, kako bi mogli da ga transportuju za Podgoricu.

“Ta priprema je trajala do 15.30. Tada su nam dali predlog da pokušamo, ukoliko smo u mogućnosti, da obezbijedimo prevoz helikopterom. Poslije deset minuta smo ih obavijestili da to ne možemo. Sljedećih 20 minuta nijesmo znali šta se dešava, nakon čega su pokušali da ga smjeste u neki raspali auto. Tad su vidjeli da pored njega ne mogu da se smjeste saniteti niti da se uspostavi normalan dotok krvi zbog male visine auta. Vrata od tog vozila nijesu se mogla zatvoriti, jer su Milanu noge virile vani. Nakon toga su ga vratili u Urgentni blok, a doktor nas je obavij estio da j e tražio vozilo Doma zdravlja i da ga očekuje. Pošto vozilo nije stizalo, na naš veliki pritisak, ipak se odlučili da se pozajmi auto od Hitne pomoći. I tu se izgubilo vrijeme jer su vozaču morali da objasne kako da se pokrene auto, jer navodno vozač bolnice ‘prvi put sjeda u taj auto'”, objašnjava Dejan dramu kroz koju je prolazila porodica Pejović u borbi da spasu život Milana.

On je takođe kazao da je posljednjih 40 minuta prije kretanja situacija bila veoma napeta, jer su i oni sami bili na ivici nerava, revoltirani neprofesionalnim ponašanjem zaposlenih u bjelopoljskoj bolnici.

“Pitali smo ih gdje su im vozila. Odgovorili su: ‘Neka vam vozilo da Milo Đukanović, mi ne znamo gdje su vozila i o time se pita direktor’. Tražio sam i da me odvedu kod direktora, no ni to nije bilo moguće, jer su mi objasnili da on u 14 časova ide već kući. Tako da smo iz Bijelog Polja krenuli u 16 časova. Na putu prema Kolašinu Milan je izdahnuo tačno u 16.35 minuta, te je u kolašinskoj hitnoj službi konstatovana njegova smrt. Nakon obdukcije u Podgorici, doktorka Dragana Čukić je kazala da je u Bijelom Polju urađena samo drenaža, koja se mogla odraditi za 15 minuta. Nije nam jasno zašto su ljekari bjelopoljske bolnice tu drenažu radili dva sata i 40 minuta. Ubijeđen sam da smo na vrijeme krenuli iz Bijelog Polja, moj brat bi imao šansu da preživi”, kaže Pejović.

(Dnevne novine)

2 komentara

  1. Бјелопољска болница, опет, на стубу срама. И у праву су за возило били. У приватној Милојебини и кола су приватна…

  2. It is unusual for me to find something on the net thats as entertaining and fascinating as what youve got here. Your page is lovely, your graphics are great, and whats more, you use reference that are relevant to what you are talking about. You are certainly one in a million, man!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com