Velika akcija policije: Saslušano 55 Rusa i četiri Japanca - Volim Podgoricu

Velika akcija policije: Saslušano 55 Rusa i četiri Japanca

U akciji stotinak službenika Uprave policije juče je na informativni razgovor privedeno i saslušano oko 60 stranih državljana iz Rusije i Japana, koji već neko vrijeme borave u danilovgradskom hotelu Perjanik i podgoričkoj Ramadi, saznaju Vikend novine.

Specijalna akcija, koju je policija izvela u saradnji sa partnerskim bezbjednosnim službama, uslijedila je nakon razmjene obavještajnih podataka u dužem vremenskom periodu.

Ti podaci su se, prema nezvaničnim saznanjima VN, odnosili na sumnje da u Crnoj Gori boravi grupa stranih državljana, koja pripada stranim organizacijama, a koje su se u prethodnom periodu dovodile u vezu sa nasilničkim djelovanjima u inostranstvu.

“Kroz takvu razmjenu podataka i preduzimanjem drugih aktivnosti iz nadležnosti policije, locirana je grupa od 55 ruskih državljana koja nije imala prijavljen boravak u Crnoj Gori. Ova grupa je bila smještena u hotelu Perjanik u Danilovgradu.

Predmet interesovanja policije bila je i grupa od četiri japanska državljanina sa prijavljenim boravkom u hotelu Ramada u Podgorici. Na osnovu policijskih saznanja i poslate inicijative prekjuče je Specijalno tužilaštvo predložilo Višem sudu izdavanje naredbe za pretres kompletnog hotela u Danilovgradu i ciljano soba u Ramadi, gdje su boravili japanski drzavljani.

“Policija je angažovala preko 100 svojih službenika različitih nadleznosti, izvršila pretrese objekata,izuzela veliki broj stvari i predmeta, između ostalog i 205 različitih elektronskih uređaja mobilnih telelefona, tablet računara, lap topova, SIM kartica, USB memorije”, kazao je neimenovani izvor VN, dodajući da će svi zaplijenjeni uređaji biti upućeni na forenzičko vještačenje.

Osim toga, oko 60 osoba je u svojstvu građanina bilo sprovedeno u policijske prostorije i od njih je uzeta izjava.

“Takođe, provjeravana su i druga fizička i pravna lica u Crnoj Gori. Za sada nema osumnjičenih i aktivnosti u ovoj fazi imaju preventivni i obavještajni karakter”, saznaju VN.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com