Home / NOVOSTI / Hronika / Let Beč-London obustavljen prije poletanja, putnica vidjela poruke “islamske države” na telefonu

Let Beč-London obustavljen prije poletanja, putnica vidjela poruke “islamske države” na telefonu

Avion kompanije Izi džet (Easy Jet) obustavio je poletanja iz Beča za London u poslednjem trenutku pošto je jedna putnica osoblju prijavila da je čovjek koji sjedi pored nje povezan s islamistima, saopštile su sinoć austrijske vlasti.

 “Žena je rekla da je videla poruke slične Islamskoj državi na mobilnom telefonu putnika koji je sedeo pored nje”, izjavio je Frans presu izvor blizak austrijskom Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Putnica je obavestila osoblje aviona, tako da je poletanje otkazano i svi putnici i njihov prtljag je bio podvrgnut dodatnoj kontroli.

“Pošto ništa sumnjivo nije pronađeno u letelici, avion je poleteo, ali bez žene i muškaraca koji su upućeni na ispitivanje”, dodali su isti izvori.

Muškarac je Iračanin, a za ženu se još ne zna nacionalnosti.

Incident se dogodio u jeku ekstremne napetosti u Evropi posle terorističkih napada 22. marta u Briselu u kojem je stradala 31 i povređeno 300 ljudi. Islamska država je preuzela odgovornost za taj napad.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com