Biro za komunikaciju i koordinaciju odnosa sa građanima ispunio očekivanja - Volim Podgoricu

Biro za komunikaciju i koordinaciju odnosa sa građanima ispunio očekivanja

Biro za komunikaciju i koordinaciju odnosa sa građanima danas je na press konferenciji povodom godišnjice rada predstavio postignute rezultate. Šef Biroa Vojislav Nedović je tom prilikom podsjetio da je Biro formiran na inicijativu gradonačelnika Slavoljuba Stijepovića sa ciljem da se stvore uslovi za brz i efikasan način komuniciranja građana i organa  lokalne uprave tj. da se lokalna uprava približi građanima Glavnog grada.

On je ocijenio da je ta inicijativa u praksi potvrdila svoju opravdanost i svrsishodnost, posebno ako se u obzir uzmu ukupan broj od 5.912 zahtjeva građana koji se obratio Birou za rješavanje određenog problema u proteklom periodu i visok procenat riješenih zahtjeva u relativno kratkom  vremenskom periodu.

Nedović je naglasio da je efikasnost rada javnih službi čiji je osnivač Glavni grad osnivanjem i radom Biroa za komunikaciji i koordinaciju odnosa sa građanima povećana za oko 30 %  pri čemu su ukupni troškovi tih službi smanjeni za određeni procenat.

On je istakao i da je tokom godine izvršena određena nadgradnja sistema 48, preko kojeg Biro i funkcioniše u tehničkom dijelu, ali da postoji još prostora za nadgradnju tog sistema u cilju još efikasnijeg i operativnijeg rada Biroa.  U tom smislu su u kontinuitetu rađene swot analize Sistema 48 na bazi čega će biti naprav akcioni plan koji će sistem dovesti na taj nivo koji će u potpunosti zadovoljiti potrebe građana i lokalne uprave.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com