Podgorica: Za godinu dana preko 740 zahtjeva gradskoj rasvjeti - Volim Podgoricu

Podgorica: Za godinu dana preko 740 zahtjeva gradskoj rasvjeti

Biro za komunikaciju i koordinaciju odnosa sa građanima Podgorice je za godinu dana rada primio 5.912 zahtjeva građana, a samo od početka 2016. godine građani su uputili 867 zahtjeva.

Najveći broj njih se odnosi na Komunalne usluge, odnosno gradsku rasvjetu, koja je za godinu dana dobila 741 zahtjev, a riješila ih je 668.

Sekretarijat za komunalne poslove i saobraćaj primio je 286 zahtjeva, a realizovao njih 206. Građani su 224 zahtjeva uputili i Komunalnoj policiji, a Sekretarijatu za socijalno staranje 209. Značajan broj zahtjeva, njih 202, upućena su preduzeću „Putevi“.

Šef Biroa za komunikaciju i koordinaciju odnosa sa građanima i koordinator portala „Sistem 48“ Vojislav Nedović je ocijenio da bi stepenu realizacije zahtjeva, naročito kada je u pitanju gradska rasvjeta, „pozavidjeli mnogo veći i bogatiji centri“.

On dodaje da je, od ukupnog broja zahtjeva upućenih Birou, građanima odgovoreno u roku od 48 časova na njih 5.795, odnosno na 98,02 odsto zahtjeva.

Biro je sa radom počeo 23. marta prošle godine, na inicijativu Slavoljuba Stijepovića. Prema riječima Nedovića osnivanja Biroa i portala „Sistem 48“ ispunjen je cilj stvaranja brze i efikasne komunikacije građana sa organima lokalne samouprave. Zadovoljan je brojem podnijetih zahtjeva, kao i visokim stepenom njihovog rješavanja.

„U praksi se pokazalo da je formiranjem Biroa ostvaren cilj… Na to ukazuje broj građana koji nam se obratio i visok stepen realizacije zahtjeva“, rekao je Nedović.

On je istakao da je efikasnost rada pojedinih organa lokalne samouprave povećana i do 30 odsto, pri čemu dodaje, nije došlo do povećanja troškova.

“U kontinuitetu vršimo svot analizu kompletnog sistema na bazi kojeg ćemo napraviti Akcioni plan i ovaj sistem dovesti do niova koji će zadovoljiti potrebe građana, pa i same lokalne samouprave“, istakao je Nedović.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com