TUGA: Jelići u požaru izgubili sve sve što su stvarali 40 godina - Volim Podgoricu

TUGA: Jelići u požaru izgubili sve sve što su stvarali 40 godina

U požaru koji je izbio juče oko 6.15 časova u mjesnom centru Bistrica, 25 kilometara udaljenom od Bijelog Polja, izgorjela je kuća Radomana Jelića, a kako sumnjaju, požar je najvjerovatnije izazvala loša instalacija.
Foto: Cdm

Vlasnik je ispričao DN da je vatrena stihija za nešto više od sat vremena uništila sve što je više od četiri decenije stvarao sa porodicom.

“U vrijeme kada je izbio požar bio sam u štali da nahranim dvije krave koje su izvor naše egzistencije. Odjednom sam čuo da žena zapomaže iz kuće vičući ‘vatra, vatra’ U istom trenutku brat Slavko je istrčao niz stepenice koje vode ka spratu, vičući da je požar zahvatio unutrašnjost objekta. Sve se odigravalo veoma brzo, tako da smo jedva uspjeli i da se spasimo. Dok su stigli vatrogasci komšije su pritekle da pomognu, ali sve je bilo uzalud. Vatrena stihija je bila neumoljiva. U prizemlju kuće u tim dramatičnim trenucima bile su supruga i kćerka, dok se na spratu nalazio brat”, priča Jelić.

Četvoročlana porodica živi bez ikakvih primanja, a juče su izgubili sve što su imali.

“Živimo uglavnom od mliječnih proizvoda koje dobijamo od dvije krave. Inače, radio sam 13 godina u fabrici ‘Vunko’ i nakon sprovedenog stečaja radnu karijeru završio sam na Birou rada bez ikakvih primanja. U mladosti sam znao da zasviram na veseljima i ljubomorno sam čuvao dvije harmonike, koje je vatra sa ostalim pokućstvom uništila. Život ide dalje i najbitnije je da smo ostali živi, iako sam ja teški bolesnik astmatičar. Dok se nešto ne snađemo komšija Ranko Novović je ponudio da živimo kod njega”, kazao je Jelić.

Odmah po saznanju za izbijanje požara u kući Jelića, na lice mjesta došao je i direktor Centra za socijalni rad za opštine Bijelo Polje, Mojkovac i Kolašin Admir Mustajbašić, najavivši pomoć.

Ministarka rada Zorica Kovačević obećala pomoć

Jezdo Milićević je u ime komšija apelovao na lokalnu upravu i sve ljude dobre volje da pomognu ovoj porodici, a ubrzo je i ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević obećala da će pomoći porodici Jelić.

“Sa požarom je upoznata i ministarka Zorica Kovačević, koja je obećala pomoć na saniranju štete za porodicu Jelić u okvirima svog resora”, kazao je Mustajbašić.

Načelnik Službe zaštite i spašavanja Zoran Puletić kazao je da je na gašenju požara intervenisalo sedam vatrogasaca sa troje specijalnih vozila.

“Istraga, koja slijedi uz učešće kompetentnih vještaka, treba da utvrdi šta je uzrok požara”, kazao je Puletić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com