“ŠARLI EBDO” PONOVO ŠOKIRA: Sada se PODSMIJEVAJU ŽRTVAMA U BRISELU! - Volim Podgoricu

“ŠARLI EBDO” PONOVO ŠOKIRA: Sada se PODSMIJEVAJU ŽRTVAMA U BRISELU!

Najnovija naslovna strana satiričnog časopisa “Šarli Ebdo” ponovo je šokirala svijet. Ovog puta karikaturisti su se “našalili” na račun terorističkih napada u Briselu.

Francuski časopis objavio je na svojoj oficijalnoj stranici na Fejsbuku tizer za novi broj koji sutra treba da izađe, sa naslovnicom na kojoj je se nalazi karikatura poznatog belgijskog pevača Stromae. Oko pjevača nacrtani su djelovi tijela rastrgnuti od eksplozije, dok on izgovara riječi svoje poznate numere “Papa ou t’es?”, što znači “Tata, gdje si?”.

 Ogdovor na pitanje mu daju rastrgnuti djelovi tijela iz kojih izlaze “oblačići” sa riječima “Ovdje, tu sam, ovdje isto”. Ovakav osvrt na teroristički napad u kojem je poginula 31 osoba, a ranjeno više od 200 ljudi, šokirao je korisnike društvenih mreža, koji su se zapitali da li je Šarli Ebdo pretjerao s takvim crtežom.
sa
Taj crtež je razbjesneo svijet i zbog toga što nije bio prva “neslana šala” na račun utopljenog dječaka. Karikatura malog Ajlana Kurdija (3), koji je postao simbol izbjegličke krize, prikazuje njegovo utopljeno tijelo pored Mekdonaldsovog bilborda na kojem je predstavljena promocija za dječiji meni “dva po cijeni jednog”. Pored crteža je napisano: “Tako blizu cilja”.
Od njihovog crnog humora nisu ostali pošteđeni ni Rusi, jer je nakon pada ruskog aviona u Egiptum “Šarli Ebdo” u časopisu objavio crtež na kojem djelovi aviona i putnik padaju s neba na bradatog naoružanog čovjeka u muslimanskoj odjeći.
tvit

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com