PODGORICA Martinović: Držali su mi pušku uperenu u leđa! - Volim Podgoricu

PODGORICA Martinović: Držali su mi pušku uperenu u leđa!

Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice Boro Grgurović i Goran Zejak tvrde da su samo radili svoj posao, kada su tukli Milorada Mija Martinovića, ali i da im je žao zbog povreda koje je on zadobio.

Martinović je, međutim, tvrdio da ga je 35 sajovaca brutalno pretuklo te noći, bez ikakvog povoda, te da ne želi da “dva čovjeka plaćaju ceh, za 35 ljudi”.

Martinovića je više pripadnika SAJ-a brutalno pretuklo 24. oktobra prošle godine, nakon razbijanja protesta DF-a, a potom su polomili i njegov “mercedes”.

Iako se na snimku vidi da ih je bilo mnogo više, samo dvojica su završila na optuženičkoj klupi, i njima se sudi mučenje u sticaju sa teškim tjelesnim povredama i uništenjem i otuđenjem tuđe stvari.

Oni nijesu željeli ni da odgovaraju na pitanja suda, tužilaštva i punomoćnika Martinovića, advokata Velibora Markovića.

Kod tužioca su naveli da im je preko veze javljeno da je vozilo tamne boje probilo kordon policije, za koje se ispostavilo da pripada Martinoviću.

Oni su tvrdili da ih je on tom prilikom provocirao, vrijeđao, te da je čak uspio i da ih udari nekoliko puta.

Bili su kategorični da ne osjećaju krivicu, da je bila vanredna situacija, te da su samo branili ustavno uređenje zemlje.

“ Vidio sam da je gestikulirao srednjim prstom, ispoljavao agresivnost, udario sam ga u donjem dijelu noge da ga onesposobim, smi smo pali na kolovoz, on je mene udario u predjelu grudi, a onda i ja njega u predjelu stopala…on je u jednom trenutku počeo da jauče, osjećao se suzavac i kamenice su pljuštale po nama, sklonili smo ga na bezbjedno mjesto i zvali hitnu”, rekao je Grgurović tužiocu.

Martinović je njihove izjave okarakterisao kao gnusne laži i pridružio se krivičnom gonjenju optuženih.

On je ispričao da ga je prvo zaustavio čovjek iz interventnog voda, koji ga nije ni legitimisao, da mu je držao uperenu pušku u leđa, te da kada je pitao o čemu se radi, ovaj mu rekao “ćuti kad ti kažem, viđećeš kad dođu ovi”.

Onda su došli ostali, koji su ga, kako kaže, izudarali stotinu puta pendrecima, slomili mu ruku, nogu, kuk, te da se oporavlja već pet mjeseci.

On kaže da to što nijesu dirali njegove saputnike u kolima, najbolje govori da je namjera bila “da se njemu slomi kičma”.

“Ovdje treba da bude 35 ljudi i šef njihove jedinice. To je sve očigledno organizovala država, a izgleda da i tužilaštvo učestvuje u tome, čim su samo njih dvojica ovdje”, zaključio je razočarano Martinović.

Suđenje se nastavlja 10.maja.

Dvojica sajovaca nijesu željeli da iznose odbranu, već su rekli da ostaju kod izjave koju su dali kod tužioca.

(vijesti.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com