PODGORICA: UHAPŠEN N.V. (23) zbog posjedovanja HEROINA! - Volim Podgoricu

PODGORICA: UHAPŠEN N.V. (23) zbog posjedovanja HEROINA!

Policija je danas u dvije odvojene aktivnosti zaplijenila oko 25,5 kilograma skanka i 50 grama heroina.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, skank je zaplijenjen na Graničnom prelazu Debeli brijeg, a kontrolu vozila u kojem je pronađen izvršili su hercegnovski policajci i carinici sa Carinske ispostave Debeli brijeg. Heroin su u Podgorici pronašli i zaplijenili službenici Odsjeka za borbu protiv droge.

“Na Graničnom prelazu Debeli brijeg, na izlaznoj traci prema Hrvatskoj, kontrolom putničkog motornog vozila marke “Peugeot 407”, podgoričkih registarskih oznaka, kojim je upravljala S.B. (40) iz Čačka u Srbiji, sa boravkom u Podgorici, dok se na mjestu suvozača nalazio D.M. (55) iz Podgorice. Policajci i carinici službenici su u šupljinama u patosu vozila, koji je u tu svrhu prethodno prepravljan, pronašli 29 pakovanja pravougaonog oblika, obmotanih pvc folijom, sa sadržinom tamno zelene biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, ukupne bruto mase 25 kg i 528 grama”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Skank će biti upućen Forenzičkom centru radi vještačenja, a osim droge od ovih lica je oduzeto i vozilo.

“S.B. i D.M su uhapšeni po nalogu postupajućeg državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Sumnja se i da su namjeravali da skank preko granice prokrijumčare u Hrvatsku, radi prodaje. Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužiocu”, piše u saopštenju Uprave policije.

Službenici Odsjeka za borbu protiv droge su danas u Podgorici, kod N.V. (23) iz Podgorice pronašli i oduzeli pakovanje sa oko 50 grama materije za koju se sumnja da je heroin.

“Sumnja se da je heroin, nakon što bi bio pomiješan sa drugim materijama radi dobijanja na težini i prepakivanja u manja pakovanja, bio namijenjen tzv. uličnoj prodaji. Osumnjičeni je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. On će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, dok će heroin biti upućen Forenzičkom centru radi vještačenja”, zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com