Novak u finalu Majamija, trofej ga vodi u istoriju! - Volim Podgoricu

Novak u finalu Majamija, trofej ga vodi u istoriju!

Novak Đoković na korak je od istorije! Najbolji teniser sveta plasirao se u finale mastersa u Majamiju, savladavši Davida Gofana sa 7:6(5), 6:4 i na pragu je osvajanja 28. master titule.

Đokoviću je preostao samo još jedan meč za ulazak u anale „bijelog sporta“, a ukoliko savlada i boljeg iz drugog polufinala Nišikori – Kirijos, postaće prvi teniser na svijetu sa osvojenih 28 master titula iz kategorije 1.000.

 Novak je imao prilično težak zadatak protiv Belgijanca Gofana, koji igra u životnoj formi, pa mu je zadao pregršt muka na paklenoj vrućini Majamija.

Počeo je Đoković malo nesigurnije, napravio duplu servis grešku pri svom servisu, pružio Gofanu čak tri brejk lopte, ali Belgijanac nije znao da ih iskoristi pa je Nole uzeo prvi gem. Igrao se gem po gem, sve do sedmog kada je Đoković prvi posustao i izgubio svoj servis za 4:3. Ipak, najbolji teniser svijeta nije želio ništa da prepusti slučaju, već je odmah vratio brejk, a potom i poveo 5:4.

Vodila se lavovska borba u prvom setu i jedini realan rasplet je bio taj-brejk. Šest asova je čak Gofan imao u prvom setu, ali nije mu to bilo dovoljno da se izbori za prednost i uslijedila je ludnica u finišu.

Prvi mini-brejk napravio je Novak za 4:2, uzvratio je Gofan za 4:4 i onda nevjerovatan poen. Belgijanac je početnički uhvatio smeč, pravo na reket Noletu koji je gotovo odustao od poena, ali je takav poklon objeručke prihvatio i posle velikog kiksa rivala došao do dvije set lopte.

Prvu je poništio David sjajnim udarcem za koji je dobio aplauz prvog na svijetu i zatim još jedna fenomenalna borba. Stizali su sve i jedan i drugi, Novak se fantastično branio i kada se činilo da šalje lopticu u aut, Gofan je uhvatio bekhend koji je završio u mreži – 7:6(7:5) posle čak 73 neverovatna minuta!

Daleko mirnija borba vodila se u drugom setu, a Đoković je iskusno čekao da slomi rivala. Učinio je to u sedmom gemu, a prethodno je imao raspravu sa sudijom.

Potpuno neopravdano je dobio je opomenu zbog duže pauze između servisa. Istina je da je bila duža, ali samo zato što je prilikom jednog proklizavanja izvrnuo zglob lijeve noge. Posle rasprave, kao da je dobio dodatnu snagu i motiv.

Odmah zatim je oduzeo je do tada zaista odličnom Gofanu za 4:3 i stečenu prednost sačuvao je za veliki trijumf i sedmo finale Majamija!

(blic.rs)

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com