Ubistvo Bećirovića: Načelnik naredio čišćenje prije izuzimanja tragova - Volim Podgoricu

Ubistvo Bećirovića: Načelnik naredio čišćenje prije izuzimanja tragova

Nekadašnji načelnik Centra bezbjednosti Budva Siniša Jokić naredio je Komunalnoj službi da raščisti teren prije nego što su izuzeti tragovi sa putanje kojom je pobjegao ubica Dragana Bećirovića, 10. aprila 2011. godine u naselju Golubovina. Ovo je saopšteno juče tokom suđenja Marku Šaranoviću, koji se tereti za ubistvo Bećirovića, kao u optuženom za pomaganje nakon izvršenog krivičnog djela Milanu Bulatoviću.

Jokić je odgovarajući na pitanje zastupnika oštećene porodice Gordane Loznalijević-Danilović kazao da je on lično izdao naredbu Komunalnoj službi da se raščisti prostor kuda je, kako je policija tada sumnjala, počinilac krivičnog djela pobjegao nakon ubistva.

“S obzirom da se radilo o neprohodnom terenu, punom žbunja i rastinja, naredio sam Komunalnoj službi da raščisti teren kako bismo vidjeli da li tu ima tragova bjekstva počinioca ubistva. Naime, upravo taj teren jedini nije bio pokriven privatnim video-nadzorom, tako da smo smatrali da je ubica pobjegao baš tuda i da je možda odbacio nešto tom prilikom. Sa Komunalnom službom čitavo vrijeme su bili i službenici policije. Tom prilikom pronašli smo neku staru garderobu za koju je kasnije utvrđeno da se na toj lokaciji nalazila već duže vrijeme”, kazao je Jokić.

On je takođe naveo da su upravo na njegov predlog pronađeni tragovi krvi na igralištu, koje se nalazilo u blizini mjesta ubistva, poslati na analizu u Holandiju.

“Službenici policije su prilikom pretraživanja terena na nekih 30 metara od mjesta ubistva, na igralištu, naišli na tragove krvi. Odmah su izuzeti ti tragovi, a po mom predlogu isti su poslati u Holandiju na vještačenje, jer naš Forenzički centar u tom momentu nije bio osposobljen za obradu DNK-a. Posjedujem potvrdu da j e taj uzorak poslat u Holandiju, a gdje je on bio prije slanja ne znam, ili u Forenzičkom centru ili u krim-tehničkoj službi CB-a”, kazao je Jokić.

U svojstvu svjedoka saslušan je službenik policije Đoka Golubović, koji je u tom periodu bio rukovodilac za opšti kriminalitet CB Budva. On, iako je u to vrijeme živio u zgradi ispred koje je ubijen Bećirović, nije vidio niti čuo ništa, tvrdeći da su ga iz sna probudile sirene Hitne pomoći.

“Odmah sam nazvao dežurnu službu koja mi je saopštila da je došlo do ranjavanja jedne osobe. Sišao sam i tada mi je policajac, kojeg sam zatekao na licu mjesta, kazao da je čovjek ranjen vjerovatno nožem, međutim, nakon pregleda lica mjesta pronašli smo čaure koje su tu prvu tvrdnju opovrgle”, kazao je Golubović.

On je ispričao da je navodni sukob sa Bećirovićem iskrsao nakon što mu je ovaj zabranio da trenira u hotelu Avala.

“Bećirovića znam još iz Podgorice, a pošto smo u Budvi živjeli u istom ulazu, zamolio sam ga da mi dozvoli da koristim teretanu u hotelu Avala. Nakon nekog vremena obaviješten sam da više ne mogu da koristim tu teretanu i odmah sam pitao Bećirovića o čemu se radi. On mi je saopštio da više ne mogu da treniram jer ne poštuju više pravila hotela, odnosno da mogu da treniraju jedino gosti hotela. Nakon te priče jedno vrijeme sa njim nijesam pričao”, kazao je Golubović.

“Tokom moga rada na ovom slučaju počele su da kruže priče da sam vidio trenutak ubistva Bećirovića sa terase stana u kojem sam živio. Zbog tih glasina pismenim aktom sam se obratio Milanu Tomiću, pomoćniku direktora policije, od kojeg sam tražio da mi omogući poligrafsko ispitivanje u vezi s ovim navodima, kao i vještačenje moje krvi. Poligraf sam prošao, a analizom krvi, odnosno mog DNK-a je utvrđeno da nijesam osoba čija je krv nađena na igralištu nedaleko od mjesta ubistva.”

Prema navodima optužnice, Šaranović je po nalogu za sada nepoznate osobe, zajedno sa NN licem ili više njih, 10. aprila 2011. godine oko 2.40 časova u naselju Golubovina u Ulici I proleterske u Budvi iz pištolja ispalio više metaka u pravcu Dragana Bećirovića. Suđenje se nastavlja 7. aprila.

Svjedok se pravio da nije prepoznao napadače

Poslije osam godina od incidenta, svjedok Jezdimir Bećirović juče je u sudnici kazao da su pokojni Vinetu Strugar, Radule Dožić i Miroslav Rakočević učestvovali u brutalnom prebijanju pokojnog Dragana Bećirovića sa kojim je bio u društvu 4. januara 2008. godine u Kolašinu, kada se napad i dogodio.

“U kolašinskom Osnovnom sudu kazao sam da nijesam prepoznao napadače jer sam vidio da se radi o kriminalcima koji bi me zbog toga što sam rekao napali. I sam Dragan me je savjetovao da ne odajem imena napadača, a sve zbog moje bezbjednosti”, ispričao je brat od strica pokojnog Bećirovića. Naime, Bećirović je početkom januara 2008. godine napadnut, kada se sa prijateljima u svom džipu vraćao sa skijališta Jezerine. U blizini restorana “Savardak” njegovo vozilo je, prema riječima Jezdimira Bećirovića, presreo crni džip, iz kojeg je izašlo nekoliko osoba i krenulo u napad.

“Miroslav Rakočević i Vinetu Strugar su pokojnog Bećirovića izvukli iz džipa, udarajaći ga pištoljem po glavi. Poslije nekoliko pucanja ja sam pobjegao. Kada sam se vratio, gosti sa skijališta su Dragana već ubacili u jedno vozilo i prebačen je u kolašinski dom zdravlja”, ispričao je svjedok.

(Dnevne novine)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com