Koncert “Brkova” prekinut zbog skandiranja “Vučiću, pederu” - Volim Podgoricu

Koncert “Brkova” prekinut zbog skandiranja “Vučiću, pederu”

Zagrebački folk-pankeri Brkovi sinoć su održali svoj najveći beogradski koncert, pred oko 3.000 fanova u Hali sportova, koji su obeležile vatrene šutke, horsko pevanje, specijalni gosti, ali i jedan incident.

Pankeri, kafanci, metalci, dizelaši, tinejdžeri, matorci – koncert Brkova je verovatno jedini događaj koji bi mogao sve da ih okupi u istoj sali. I ne samo okupi – natera ih da zajedno skaču, upuštaju se u šutke, grle, cirkaju i pevaju zajedno.

 Nakon zagrevanja uz nastupe grupe Pero Defformero i Zoke Bosanca, koncertnu promociju “Torza Dade Topića” Brkovi su počeli redaljkom stvari sa novog albuma – od prve do poslednje, a po reakcijama bi se reklo da su fanovi “uradili domaći” – horski su se pevale “Seks i droga”, “Ovce“, “Ništa više mi ne značiš”…

Ipak, totalni haos nastao je kad su Šemso i ekipa krenuli sa starim stvarima, “Ornelom” i “Nevjernicom”, a sledilo je “Cvjetalo je meni cvijeće”… uz konstantne šutke i polivanje pivom u grotlu prvih redova.

Šemso je između pesama bacao komentare, uglavnom na račun benda i društveno-političke situacije, što je dovelo do toga da je cela Hala u jednom momentu skandirala “Vučiću, pe***u”.

Koncert je ubrzo prekinut.

– Žao mi je što ste platili karte ali ja ne mogu da nastavim s koncertom na kojem ne mogu da govorim ono što hoću – objasnio je Šemso publici, a onda se bend povukao sa bine uz glasno negodovanje fanova.

Posle nekoliko minuta članovi su se vratili, a Šemso je rekao da će koncert ipak nastaviti, ali da više neće pričati između pesama. To je izgleda bilo prihvatljivo.

Srećom, ovaj incident nije se odrazio na atmosferu, mada se u publici šuškalo da je iza scene pao razgovor sa “čikama u odelima” i slično.

“Samo pijan mogu”, “Pi*da materina”, “Nisam ja za tebe“, “Tolerancija”, “Opasno se drogiram”, “Bolje da sam s frendovima bio rujno vino”, “Mala”, “Kurvo prokleta”… Nizali su se hitovi ne puštajući publiku da dođe do daha.

A onda, u samom finišu, kad su svi očekivali da Brkovi stave tačku na ovo druženje, oni su stavili uzvičnik – na sceni se kao specijalni gost pojavio Dado Topić, “prozvan” naslovom novog albuma.

(Blic)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com