Kolašin: Odbornica Demosa nova žrtva prevare Atlas banke - Volim Podgoricu

Kolašin: Odbornica Demosa nova žrtva prevare Atlas banke

Odbornica kolašinskog Demosa Neda Bogavac još jedna je žrtva prevare bivših zaposlenih poslovnice Atlas banke iz tog grada.

Neko od bivših radnika te banke je na njeno ime prije skoro dvije godine podigao kredit od 5.000 eura.

S obzirom da joj je poziv Osnovnog državnog tužioca u Kolašinu uručen prvog aprila, Bogavac je prvo mislila da je riječ o šali.

“Tužilac me je pozvao na davanje izjave u svojstvu svjedoka u krivičnom postupku protiv okrivljene ‘Drag gane Rakočević I i drugih’ zbog krivičnog djela zloupotreba položaja u privrednom poslovanju. Okrivljenu ne poznajem, a pozvana sam kao jedna od blizu 370 svjedoka koji bi trebalo da doprinesu ustanovljavanju činjeničnog stanja”, kazala je Bogavac.

Prema njenim riječima, okrivljena Rakočević je sa još dvoje službenika filijale Atlas banke u Kolašinu podigla kredit na ime Bogavac, koja nikada nije ni bila klijent te banke.

“Nakon svjedočenja obratila sam se službenicima Atlas banke u Kolašinu i tražila izvještaj, evidenciju o kreditnoj zaduženosti na svoje ime, tek da vidim koliko trošim i zadužujem se bez vlastitog znanja. Šok je dostigao vrhunac kada mi je u banci saopšteno da ne postoji nijedan dokument koji dokazuje moju kreditnu zaduženost, ali moje kreditno zaduženje u iznosu od 5.000 eura ipak postoji”, objasnila je Bogavac.

Odbornica Demosa pozvala je juče nadležne institucije da što hitnije riješe nemilu situaciju u kojoj se našlo skoro 370 Kolašinaca.

“Mnogi nemaju novca za privatne krivične i parnične tužbe, a kroz ove mahinacije službenika i njihovih nalogodavaca u Atlas banci višestruko materijalno i nematerijalno su oštećeni. Da smo stvarno podigli taj novac i udružili se, mogli smo otkupiti Kombinat aluminijuma ili zakupiti dio budućeg autoputa. Nijesmo mi, ali u naše ime neko jeste, tako da s nestrpljenjem čekamo reakciju tužilaštva” zaključila je Bogavac.

(Dnevne novine)

1 komentar

  1. Hey There. I found your blog using msn. This is a very well written article. I’ll make sure to bookmark it and return to read more of your useful information. Thanks for the post. I’ll definitely return.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com