Jovanović: “Krenuo je prema meni, repetirao sam pištolj i pucao mu u noge…” - Volim Podgoricu

Jovanović: “Krenuo je prema meni, repetirao sam pištolj i pucao mu u noge…”

Slobodan Jovanović (71) priznao je juče da je ubio Milorada Miša Jovanovića (59), ali je kazao da mu to nije bila namjera i da se kaje.

“Jednom sam prolazio pored njegove kafane da ga pitam šta je uradio sa mojom hranom. Tu hranu koja je bila namijenjena radnicima ostavljao sam pored kafane, a on je stalno sklanjao kako bi mi napravio neprijatnost. Pitao sam ga šta je uradio sa njom, a on me udario pesnicom i pao sam pokošen na stepenice, a njegov sin je sve to gledao sa vrata”, trvdi Jovanović.

Rekao je da je pošao  kući, da policiji nije prijavio događaj, ali da je nabavio pištolj kako bi se odbranio…

“Nakon nekog vremena sreli smo se… i Mišo Jovanović je krenuo prema meni, a ja sam repetirao pištolj, pucao sam mu u noge. On je živio 15 dana i onda je preminuo,  zbog čega ja sumnjam i u doktore” , kazao je okrivljeni.

Odgovarajući na pitanje sudije Predraga Tabaša, optuženi je pojasnio da je pištolj držao za pojasom i da ga je repetirao nakon što ga je izvadio.

“Prvi metak sam opalio kada je Mišo bio udaljen metar od mene. Bio je licem okrenut prema meni. Svaki metak sam opalio sa jednog mjesta, nijesam se kretao. Nijesam znao šta mi se dešava u tom trenutku”, naveo je Jovanović.

Supruga ubijenog, Vesna Jovanović rekla je da je bila blizu kada je čula najprije jedan, a zatim još dva pucnja.

“Odmah sam pošla prema autu i nailazim na optuženog sa pištoljem u rukama. Pitala sam ga šta to radi, a on me opsovao, a supruga sam zatekla okrenutog ka zemlji”, izjavila je ona.

Ispričala je da je optuženi prije desetak godina dolazio kod njih kući i prijetio njenom suprugu riječima „platićeš mi”.

Jovanović je tokom svjedočenja optuženom uputila riječi “ubico”, nakon čega je predsjednik vijeća upozorio usmeno.

Nakon toga Vesna Jovanović nasrnula je na optuženog, ali je policijsko obezbjeđenje suda spriječilo i udaljilo iz sudnice.

(vijesti.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com