LOPOVI KRADU DJELOVE TRAFOSTANICA, EPCG UPOZORAVA: Rizikuju živote zbog sitniša - Volim Podgoricu

LOPOVI KRADU DJELOVE TRAFOSTANICA, EPCG UPOZORAVA: Rizikuju živote zbog sitniša

Jutros je konstatovano da su iz trafostanica 35/10kV “Račica” u Tivtu i “Dobrota” u Kotoru  odnijete  aku-baterije koje su važni elementi trafostanice i služe kao rezervno napajanje njene relejne zaštite. Bez ovih baterija smanjena je pouzdanost rada trafostanica, a ekipe održavanja su privremeno premostile problem do konačne sanacije. Podnijete su krivične prijave protiv NN lica odjeljenjima MUP-a u Tivtu i Kotoru.

“Naglašavamo da je svako neovlašćeno pristupanje elektroenergetskim objektima  izuzetno rizično. Zbog neznatne materijalne koristi, pojedinci rizikuju  život, remete redovno napajanje električnom energijom i nanose materijalnu štetu koja znatno prevazilazi njihovu eventualnu dobit”, saopštili su iz Elektroprivrede i pozvali građane da prijave kradljivce:

“Takođe, naša kompaija svake godine trpi višemilionsku štetu zbog krađe elemenata trafo-stanica, stubova, bakra iz provodnika  i zbog krađe električne energije.

Naše ekipe  se dodatno angažuju, obilaze  i kontrolišu stanje mreže i energetskih objekata. Dešava se da nekoliko dana nakon sanacije, trafostanice budu ponovo na meti kradljivaca. Na meti kradljivaca često je i bakar iz transformatora i vodova, kao i L – profili sa stubova distributivne mreže.

Distribucija preduzima sve mjere koje su u njenoj nadležnosti, ali preko četiri hiljade trafo-stanica i  20 hiljada kilometara vazdušnih kablovskih vodova različitih napona  ne mogu biti efikasno zaštićeni na pomenuti način.

Apelujemo na građane da svaku neovlašćenu djelatnost na stubnim mjestima  i trafo-stanicama prijave Elektroprivredi Crne Gore ili najbližoj policijskoj stanici i na taj način pomognu u suzbijanju ovog visokorizičnog oblika krađe.

EPCG će nastaviti da sprovodi sve zakonom propisane mjere kako bi  zaštitila  svoju  imovinu i omogućila potrošačima uredno napajanje električnom energijom.”

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com