PODGORICA: Dvojica tukla Lazara Akovića u Siti kvartu! - Volim Podgoricu

PODGORICA: Dvojica tukla Lazara Akovića u Siti kvartu!

Advokat Lazar Aković napadnut je sinoć nešto poslije 21 sat u podgoričkom naselju Siti kvart.

Tužilac Zoran Vučinić rekao je “Vijestima” da su advokata napala dva muškaraca, na čijoj se identifikaciji radi.

Akoviću je sinoć ukazana pomoć u Kliničkom centru Podgorica.

Osoblje te medicinske ustanove nije sinoć željelo da saopšti kakve povrede je advokat zadobio u napadu.

Vučinić je rekao da prema prvim podacima advokat nije teško povrijeđen.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, Aković je napadnut kada je izašao iz jedne od zgrada i krenuo prema parkingu.

Isti izvor saopštio je da su napadači bili obučeni u tamne dukserice.

“Napali su ga kad je prolazio preko parkinga. Pao je na stomak, a oni su nastavili da ga udaraju, a zatim krenuli da bježe. Jedan se vratio do njega i uzeo nešto, moguće sat ili mobilni telefon”, ispričao je sinoć jedan od očevidaca.

Akovićev prijatelj, koji je sa njim sjedio dvadesetak minuta prije nego što je advokat pretučen, kazao je da su se prije napada dva muškarca na biciklima “motala” parkingom.

“Obojica su imali šalove preko lica”, rekao je on sinoć.

Inspektori su uzeli izjave od dvije osobe koje su zatekli nedaleko od mjesta napada.

Po nalogu tužioca, uzeti su i snimci nadzornih kamera iz okolnih lokala.

“Zasada je poznato da su ga fizički napale dvije osobe. Sa lica mjesta su izuzeti materijalni tragovi.  Radi se na identifikaciji napadača”, rekao je Vučinić sinoć nešto prije ponoći.
Vučinić i inspektori podgoričke policije i nakon toga nastavili su sa uviđajem.

Aković je do 2009. godine bio sudija podgoričkog Višeg suda.  Sudio je u više značajnih sudskih procesa, između ostalog i u postupku za ubistvo policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića i ubistvo urednika “Dana” Duška Jovanovića, u kojima je izrekao osuđujuće presude.

Jedinog optuženog za saučesništvo u ubistvu Jovanovića, Podgoričanina Damira Mandića, 27. aprila 2009. osudio je na 30 godina zatvora. Ta presuda kasnije je ukinuta.

Trojicu optuženih za ubistvo Šćekića – Sašu Boretu, Ljuba Bigovića i Ljuba Vujadinovića u  avgustu 2009. osudio je na po 30 godina zatvora. Tada je oslobodio optužbe Milana Čilu Šćekića, koji je u ponovljenom postuku osuđen na 30 godina zatvora.

Iste godine kada je donio te dvije presude – 2009, podnio je ostavku na funkciju sudije i saopštio da se povlači “jer ne prihvata bilo čije ultimatume, pritiske, prijetnje i zastrašivanja”.

Godinu ranije sektor za obezbjeđenje ličnosti i objekata Uprave policije i ANB su “napravili bezbjednosnu procjenu u odnosu na sudiju Akovića”.

Tada su tvrdili da su Aković i njegova porodica ugroženi zbog njegovog suđenja u predmetima protiv organizovanog kriminala. Čim je podnio ostavku, obezbjeđenje mu je ukinuto.

Njegovo ime pominjano je i u nedavno podignutoj optužnici protiv njegovog kolege Vladana Bojića, koji je na račun Akovića iznio teške uvrede nazivajući ga  “najvećom bitangom koja je koračala zemljom”.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com