Home / NOVOSTI / Društvo / AKCIJA CRNOGORSKE POLICIJE: Kosovar pozajmio 20.000 eura, pa žrtvi prodao stan i uzeo DUPLO

AKCIJA CRNOGORSKE POLICIJE: Kosovar pozajmio 20.000 eura, pa žrtvi prodao stan i uzeo DUPLO

Zbog sumnje da je počinio krivično djelo zelenašenja podnijeta je krivična prijava protiv Hajdara Ćufura (52) iz iz Dečana – Kosovo, nastanjenog u Ulcinju.

Policija sumnjiči Ćufura da je početkom 2007. godine V.Lj. iz Ulcinja dao novac u iznosu od 20.000 eura na tzv. zelenašku kamatu od 20 odsto na mjesečnom nivou. Kao sredstvo obezbjeđenja- vraćanja zelenaškog duga, Ćufur i V.Lj. su sačinili fiktivni ugovor o kupoprodaji nepokretnosti koja se nalazi u Ulcinju, površine 1.229 m2, koja je bila u vlasništvu V.Lj.

Kako V.Lj. nije vratio dug Ćufuru, on je, sumnja se, uz saglasnost V.Lj, sa trećim licem – M.R. sačinio odnosno sklopio ugovor u kupoprodaji pomenute nepokretnosti po cijeni od 100.000 eura, a od prodaje nepokretnosti za sebe zadžao 40.000 eura.

“Time su se, sumnja se, stekla bitna obilježja krivičnog djela zelenaštvo budući da je Ćufur prisvojio 20.000 eura duga i 20.000 eura na ime tzv. zelenaške kamate od oštećenog V.Lj”, navode u Upravi policije.

Do sada je, tokom prošle i ove godine, realizovano 18 akcija u okviru ovog projekta, usmjerenih na suzbijanje zelenaštva. U ovih 18 akcija ukupno su procesuirane 23 osobe od čega 20 lica za KD zelenaštvo, dok iznos novca koji je, kako se sumnja, plasiran vršenjem ovih krivičnih djela iznosi oko 1.200.000 eura (milion i dvije stotine hiljada eura).

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *