KARADŽIĆ PAKUJE KOFERE: Idem kući da PIŠEM ŽALBU NA MONSTRUOZNU PRESUDU! - Volim Podgoricu

KARADŽIĆ PAKUJE KOFERE: Idem kući da PIŠEM ŽALBU NA MONSTRUOZNU PRESUDU!

Bivši vođa bosanskih Srba Radovan Karadžić nazvao je “monstruoznom” presudu Haškog tribunala kojom je osuđen na 40 godina zatvora.

On je zatražio od suda da ga pusti na slobodu kako bi mogao da spremi žalbu na prošlomjesečnu presudu, izrekavši to u svom prvom pojavljivanju pred sudom nakon njenog izricanja.

“Umjesto jedine ispravne odluke o mom oslobađanju i dozvoli da odem kući, a već sam se spakovao u pritvorskoj jedinici. Sada znamo presudu, monstruozna je, kao što je optužnica sama po sebi bila mostruozna. Ja sam osam godina učestovao u procesu na primjeran način kako bih bio siguran da ni na koji način ne doprinesem kompromitaciji tribunala”, kazao je Karadžić tokom specijalnog saslušanja u Haškom tribunalu koje je sazvano na njegov zahtjev kako bi se raspravljalo o njegovim problemima sa “mentalnim zdravljem”.

On je ponovio da je nevin po svim tačkama optužnice, uključujući genocid, iz vremena rata u Bosni i Hercegovini od 1992. do 1995. godine, a požalio se i na uslove u pritvorskoj jedinici i zatražio novi laptop uz pomoć kojeg bi spremio žalbu.

Karadžićev američki advokat Piter Robinson rekao je sudiji Teodoru Meronu da je Karadžić pogođen presudom, navodeći da je bivši vođa “poput zatočenog tigra”, dok je Meron kazao da će razmotriti zahtjev za novim laptopom i rekao Karadžiću da zahtjev za oslobađanje dostavi u pisanoj formi.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com