Dogovor u ponedjeljak? - Volim Podgoricu

Dogovor u ponedjeljak?

Potpisivanje Sporazuma o uslovima za fer izbore najvjerovatnije će biti odloženo za ponedjeljak iako se očekivalo da ga lideri opozicije i DPS-a parafiraju do kraja ove sedmice.

Izvor “Vijesti” blizak pregovorima rekao da se očekuje da direktorka TVCG Radojka Rutović do kraja sedmice podnese ostavku.

“Vijestima” je potvrđeno i da su se juče u parlamentu sastali lider Demosa, Miodrag Lekić i predsjednik SNP-a Srđan Milić i funkcioner te partije Aleksandar Damjanović, koji su se konsultovali  o načinu na  koji bi SNP mogao učestovati u sporazumu.

CEMI je juče predstavio istraživanje prema kojem 45 odsto birača smatra da je Sporazum o izborima između opozicije i DPS-a uslov za sprovođenje fer i demokratskih izbora.

Prema tom istraživanju, sprovedenom u martu, 60 odsto birača DPS-a smatra da dogovor između vlasti i dijela opozicije jeste uslov za fer izbore. To smatra 59 odsto birača Demosa i 58 SDP-a.

Da je bojkot izbora rješenje, ukoliko do sporazuma ne dođe, smatra 33 odsto birača Demosa, 37 odsto njih kao rješenje vidi organizovanje protesta, dok njih 25 odsto smatra da bi opozicija trebalo da učestvuje na izborima i ukoliko do sporazuma ne dođe.

Birači URA, njih 47 odsto, smatra da na izbore treba izaći i bez sporazuma, dok je njih 51 odsto za bojkot, odnosno proteste. Polovina birača SNP-a je za izlazak na izbore, 20 odsto njih je za bojkot ukoliko sporazuma ne bude.

Da na izbore treba izaći bez obzira na sporazum, smatra 49 odsto birača Demokrata, 48 odsto njih smatra da u slučaju neuspjeha pregovora izbore treba bojkotovati.

(vijesti.me)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com