LJEPOTANI VRAĆENI U JEZERO: Podgorički RIBOLOVCI stali za vrat KRIVOLOVCIMA (VIDEO) - Volim Podgoricu

LJEPOTANI VRAĆENI U JEZERO: Podgorički RIBOLOVCI stali za vrat KRIVOLOVCIMA (VIDEO)

Podgorički sportski robolovci, okupljeni u nevladinoj organizaciji “Šarndžije PG” uspjeli su da, za nekoliko dana čuvanja Skadarskog jezera, zajedno sa lovočuvarima NP “Skadarsko jezero” desetkuju krvolov na jezeru. Kako je za naš portal kazao Boban Vuletić iz Udruženja “Šarandžije”, njihovi članovi su u smjenama dežurali na jezeru po 24 sata dnevno.
-Posle vašeg pisanja, imamo pozitivne pomake. Uz dogovor sa direktorom NPSJ uključeni smo volonterski u akcije za očuvanje jezera od krivolovaca, već nekoliko dana skoro po 24h. Pravili smo mješovite patrole sa lovočuvarima i pratili svaki pokret i rad ovlašćenih lica za očuvanje Skadarskog jezera. Oduzeto je preko 400 mreža, agregata i lampi, podnesene su krivične prijave protiv svih lica koje smo u tome trenutku zatekli u nedozvoljenim radnjama, što je najbitnije. svaka prijava je procesuirana kod dežurnog tužioca… Sva riba koja se našla u momentu kad smo dizali mreže koje smo našli je vražena u vodu. Nastavljamo dalje i ne odustajemo. Igru preuzima NVO Carp Security Group, zaključuje Vuletić.
A ovdje pogledajte kako su šarani vraćeni u jezero!

https://www.facebook.com/miso.banovic.5/videos/931979346924485/

https://www.facebook.com/miso.banovic.5/videos/932001563588930/

1 komentar

  1. Svaka vam čast Šarandžije PG tako se čuva priroda i nacionalni park Skadarsko jezero. Rado bih vam se pridružio u sprečavanju krivolova ali nisam u mogućnosti jer radim u privatnoj firmi.
    Dana 02. aprila prolazio sam kolima pored “restorana Voda u kršu” Sotonići, oko 16h. Ja i moje kolege vidjeli smo dvoje kola parkiranih ispred navedenog lokala i na betonu i u prtljažniku kola bilo je oko 50-60 povećih krapova. Moja pretpostavka je da su bili za snabdijevanje lokala ili za dalju prodaju.
    Žao mi je što nisam napravio fotografiju da vam je pošaljem jer se i ja bavim sportskim ribolovom, čisto rekreativno. Izrevoltiran sam bio drskosti krivolovaca jer se to sve dešavalo 5m od magistralnog puta.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com