Marković-dela Vale: Pravovremena razmjena informacija ključna za borbu protiv kriminala - Volim Podgoricu

Marković-dela Vale: Pravovremena razmjena informacija ključna za borbu protiv kriminala

Saradnja Crne Gore i Švajcarske je dobra, ali se mora dodatno osnažiti kako bi zajedničkim snagama odgovorili na bezbjednosne izazove kakvi su ilegalne migracije, borba protiv organizovanog kriminala i terorizma, ocijenjeno je danas na sastanku potpredsjednika Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku i rukovodilac Ministarstva unutrašnjih poslova Duška Markovića i direktorice Savezne policije Švajcarske Nikolete dela Vale.

Tome bi, kako su naveli sagovornici, trebalo da doprinise implementacija Sporazuma o policijskoj saradnji u borbi protiv kriminala koji će danas potpisati direktorica dela Vale i direktor Uprave policije MUP-a Crne Gore Slavko Stojanović.

Marković je naveo da će ovim biti stvorene mogućnosti za nove sadržaje u portfoliju bilateralnih odnosa dvije države, a daće se dodatan podsticaj saradnji dvije policije.

Zajednički je konstatovano da je od izuzetnog značaja za odgovor na savremene bezbjednosne prijetnje pravovremena razmjena informacija i bliska saradnja organa za sprovođenje zakona.

Osvrćući se na aktuelnu migratornu krizu, potpredsjednik Marković je informisao sagovornicu o aktivnostima i planovima koje je usvojila Vlada Crne Gore, a koje za cilj imaju efikasan odgovor za slučaj da se otvori migrantska ruta preko naše teritorije. Konstatovao je da se na ovom planu prati politika EU.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com