PODGORICA: “Komad” večeras u DODEST-u - Volim Podgoricu

PODGORICA: “Komad” večeras u DODEST-u

Predstava nezavisne produkcije “Komad”, rađena po tekstu Stefana Boškovića i u režiji Mirka Radonjića, biće izvedena večeras u DODEST-u sa početkom u 20 sati.

Predstava u kojoj igraju Ivona Čović Jaćimović/Branka Femić Šćekić, Žana Gardašević Bulatović i Jelena Nenezić Rakočević, skrenula je pažnju kritike i publike obrađujući teme i probleme koji opterećuju savremeno društvo. Predstava u produkciji NVO “Art 365” pored izvođenja u crnogorskim gradovima, igrana je na festivalima u Srbiji i Bosni i Hercegovini, kao i u okviru festivala FIAT 2015.

“Komad” se bavi položajem žena danas, u poslovnom i privatnom okruženju, tretirajući želje, ambicije, radosti i patnje na nekoliko nivoa. Sudbine žena predstavljene su kroz priču o tri glumice na čitajućoj probi. Njihovi životi posmatrani su kroz tri perspektive, koje se smjenjuju u fragmentima i naslažu dramske čvorove koji će se u ispovjednim monolozima rasvjetljavati prije nego otpetljavati.

“Komad” je dramski tekst pun literarno snažnih monologa čiji ispovjedni pasaži dotiču red tema s kojima se susrijeće savremena žena u „savremenom“ društvu. Odnos prema braku, stav prema nasilju, borba u poslovnom okruženju su ključne linije po kojima se kreću ova tri karaktera.

U tekstu u kome će se mnogi prepoznati, one zapravo tragaju za svojim životom.

Ulaznice se mogu se kupiti na biletarnici KIC-a po cijeni od 5 eura, a za rezervaciju možete pozvati broj 020 664 237.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com