PODGORICA: Kriju od suda da su snimali dok su me tukli - Volim Podgoricu

PODGORICA: Kriju od suda da su snimali dok su me tukli

Odbornik Demokratskog fronta (DF) Nikola Bajčetić optužio je policiju da krije snimak od 17. oktobra na kojem se vidi kako ga službenici te institucije udaraju.

Bajčetić je saopštio da se to dogodilo nakon što je automobilom prošao kroz policijski kordon, koji je razbio protest DF-a.

Odbornik je dostavio “Vijestima” fotografiju koja dokazuje da je policija snimala događaj od početka – kad je prošao autom kroz kordon do kraja, kad su mu stavljene lisice na ruke.

Uprkos tome, Bajčetić je rekao da su iz policije netačno informisali sutkinju Željku Jovović kada su saopštili da su sudu dostavili sve snimke koji se tiču tog slučaja.

“Na snimku koji je odbrana pribavila, a koji je takođe dostupan na Youtube kanalu, jasno se vidi kako pripadnik Posebne jedinice policije kamerom snima moje privođenje i prebijanje i jasno je da policija ne želi da dostavi te snimke”, konstatovao je u saopštenju.

Snimak na kojem se vidi samo privođenje Bajčetića, nakon što je izvučen iz automobila, ne postoji i da su sve snimke koje imaju ranije dostavili.

Bajčetiću se sada sudi za sprečavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti u pokušaju.

Tako je tužiteljka Jelena Protić promijenila kvalifikaciju krivičnog djela, jer se ranije teretio za sprečavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Na suđenju je ipak odgledan duži snimak događaja na kome se vidi kako policajci udaraju po kolima, izvlače Bajčetića iz vozila udaraju ga i obaraju ga na pod.

Sutkinja Željka Jovović prihvatila je ranije predlog Bajčetićevih branilaca da se odgleda i taj njihov snimak događaja, na kojem se vidi i intervencija policije prilikom privođenja Bajčetića.

Bajčetić je u odbrani tvrdio da je 17. oktobra u policijski kordon uletio automobilom, kako bi spasio kolege koje su tukli organi reda.

Sa druge strane, sedam policajaca tokom svjedočenja tvrdilo je da nijesu vidjeli da neko  od  njihovih kolega tuče bilo koga i da su se osjećali ugroženo kada je Bajčetić kolima probio barikade.

Suđenje se nastavlja 11. aprila.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com