SKANDALOZNA IZJAVA MUHOVIĆA: Đukanoviću drag Šešelj, a meni je Orić! - Volim Podgoricu

SKANDALOZNA IZJAVA MUHOVIĆA: Đukanoviću drag Šešelj, a meni je Orić!

Predsjednik petnjičke Skupštine Adnan Muhović (BS) ocijenio je da je normalno što je premijeru Milu Đukanoviću bilo drago zbog oslobađajuće presude Vojislavu Šešelju, kao što je njemu “bilo drago kada je oslobođen Naser Orić”.

“Čovjek je prvenstveno kao čovjek, a onda kao državnik i političar bio iskren. Šta su očekivale određene, asimilirane grupe Bošnjaka? Da Milu ne bude drago što je Šešelj na slobodi? To je neznanje, svakako nepraćenje trendova i procesa u politici. Napraviću jednostavnu parabolu  kao što je meni bilo drago kada je oslobođen  Naser Orić,  tako je i premijeru za Šešelja“, kazao je Muhović.

Procesi u politici, naveo je on, sada idu veoma brzo i ko ne može da ih prati, gubi se u čitavoj metamorfozi.

“Dolazi vrijeme kada će se opet svi okretati prema svojima i kada neće moći pronaći ekvilibrijum ako se ne budu okretali oko sunca svog rada i naroda. Tako da i naši Bošnjaci iz DPS-a treba da imaju u vidu „da će svaka ptica svome jatu, svaki brat svome bratu“, a kuda njih nosi krilo, neka sami vide. Dok ne bude kasno“, ocijenio je Muhović.

Na svijet se, prema njegovom mišljenju, mora  gledati očima svoje kulture.

“Multikulturnost kakvu zagovaraju pojedini nesrećnici Bošnjaci u DPS-u više ne postoji ni u Švedskoj, ni u njemačkoj demokratiji. Interkulturalizam da, i to je budućnost. I da ne okrećemo novu stranicu istorije dok ne prelistamo ove do sada. Radi generacija koje nam dolaze”, kazao je Muhović.

(vijesti.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com