Bivšim radnicima “Boksita” bi trebalo da bude povezan radni staž od 1. jula 2009. do kraja 2010. - Volim Podgoricu

Bivšim radnicima “Boksita” bi trebalo da bude povezan radni staž od 1. jula 2009. do kraja 2010.

Bivšim radnicima nikšićkih “Boksita” koji imaju privremena rješenja o penzijama uskoro bi trebalo da bude povezan radni staž od 1. jula 2009. do kraja 2010. godine čime će steći mogućnost dobijanja trajnog penzionog rješenja.

“Predstavnici penzionera razgovarali su sa stečajnim upravnikom Boksita Mladenom Markovićem koji nam je kazao da je odobreno da se krene u realizaciju našeg problema. Predali smo mu naš spisak na kome se nalaze imena 340 penzionera, kao i postojeću dokumentaciju iz Boksita“, kazao je Mujo Muratović, predstavnik penzionera.

Penzioneri su se zbog nepovezanog radnog staža okupljali ispred rampe Sektora za transport, razgovarali sa predsjednikom Privrednog suda, stečajnim upravnikom i ministrom ekonomije i obećano im je bilo da će njihov problem biti riješen.

“Početkom naredne sedmice počeće se sa izradom obrazca M4 za svakog penzionera pojedinačno, kako bi krenula realizacija prema Fondu PIO. Kada PIO odredi koliko je kome dugovanje prema mjesecima očekujemo da će se krenuti sa povezivanjem radnog staža, tako da bi prvim penzionerima radni staž trebalo da bude povezan za mjesec i po dva”, kazao je Muratovuć.

(vijesti.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com