Moguće prodavanje koncesije za autoput

Vlada mora sistemski djelovati u smislu konsolidacije rashodne i prihodne strane budžeta, saopštio je ministar finansija, Radoje Žugić i najavio mogućnost prodavanja koncesije za autoput, kojom bi se obje ranjivosti dovele u okvire Mastrihta.

“Pomenute mjere, kao i detaljan pregled aktivnosti koje je Vlada definisala kao prioritetne, naći će se u dokumentima o upravljanju poreskim i javnim dugom, na kojima povećeno radi tim Ministarstva finansija i resornih organa”, rekao je Žugić.

On se, kako je saopšteno iz Ministarstva, danas sastao sa izvršnim direktorom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), Mennom Snelom, kako bi, uoči proljećnih sastanaka te organizacije i Svjetske banke (SB) u Vašingtonu naredne sedmice, razgovarali o aktuelnim ekonomskim tokovima i razmatrali potencijalne sadržaje buduće saradnje.

“Žugić je prezentovao najvažnije finansijske i makroekonomske parametre, ali i ukazao na planirane reformske procese u Vladinim resorima, a čija će implementacija predstavljati značajnu fiskalnu podršku državnom budžetu”, dodaje se u saopštenju.

Snel je, svjestan činjenice da Vlada dalju strategiju rasta i razvoja u najvećem dijelu bazira na investicijama, ukazao na neophodnost budžetske fleksibilnosti kako bi se osiguralo očuvanje finansijske stabilnosti i održivosti.

Žugić i Snel su konstatovali da saradnja Vlade i MMF-a počiva na visokom stepenu razumijevanja, povjerenja i kontinuirane posvećenosti realizaciji aktivnosti od zajedničkog interesa.

(Rtcg)

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close