Papa nije promijenio stav prema homoseksualcima - Volim Podgoricu

Papa nije promijenio stav prema homoseksualcima

Papa Franja bi uskoro trebalo da objavi zaključke dva Sinoda o porodici, koji će sadržavati detalje papinog stava o porodičnom životu, braku, kontracepciji i podizanju djece, piše danas britanski Bi-Bi-Si.

Mnogi se nadaju da će taj dokument, čije objavljivanje željno iščekuje 1,3 milijarde rimokatolika širom svijeta, omogućiti crkvi da nudi svijetu pričest razvedenima i ponovo civilno venčanima, čemu se konzervativci opiru.

Dokument predstavlja kulminaciju trogodišnjeg rada poglavara Rimokatoličke crkve, a sadrži više od 200 strana i nosi naslov “Radost ljubavi”.

Papa je prvo poslao upitnike porodicama širom svijeta, u kojima ih je pitao za njihove nade i strahove, a zatim je okupio biskupe i kardinale na dva Sinoda u Rimu, na kojima ih je podsticao da razgovaraju, pa čak i da izraze neslaganja oko pitanja koja unose podjele u crkvene zajednice u mnogim zemljama.

Među tim pitanjima su nuđenje svete pričesti razvedenima i ponovo civilno vjenčanima, kontracepcija i tretman katolika homoseksualne orijentacije.

Dopisnica Bi-Bi-Sija za vjerska pitanja Kerolajn Vajat navodi da će dokument tačno pokazati kakva su gledišta pape Franje, a neki ga već opisuju kao “papsku bombu”.

Očekuje se da će u tom dokumentu papa takođe apelovati na bolju pripremu za brak, ali i ponoviti stav Sinoda da homoseksualne zajednice ne mogu da budu izjednačene sa heteroseksualnim brakom.

 

2 komentara

  1. Have you ever considered adding more videos to your blog posts to keep the readers more entertained? I mean I just read via the complete article of yours and it was quite great but since I’m more of a visual learner,I found that to be more helpful well let me know how it turns out! I love what you guys are always up too. Such clever work and also reporting! Keep up the fantastic works guys I’ve added you guys to my blogroll. That is a superb article thanks for sharing that informative information.. I will have a look at your blog frequent for lots of latest post.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com