PODGORICA: “Mačor u čizmama” u KIC-u 9. aprila - Volim Podgoricu

PODGORICA: “Mačor u čizmama” u KIC-u 9. aprila

Gradsko pozorište Podgorica će u subotu 9. aprila sa početkom u 12 sati u Velikoj sali KIC-a “Budo Tomović”, igrati predstavu “Mačor u čizmama” po tekstu Igora Bojovića, u režiji Gorčina Stojanovića.

Komad  „Mačor u čizmama“ Igora Bojovića nastao je upravo preoblikovanjem te poznate bajke u kojoj je Bojović zadržao najbitnija svojstva bajke i njene fantastične elemente, ali i inkorporirao svojstva drugih književnih vrsta. Sačuvao je njenu prepoznatljivu atmosferu, ali i pomjerio je prema realističnom okruženju savremenih zbivanja, koje se očituju u jeziku i stilu. Bojović brani dva svijeta, svijet tradicionalne bajke i novu dramsku vrstu prilagođavajući je okolnostima modernog svijeta.

Za »Mačora u čizmama«, komad koji u podnaslovu ima naziv »herojska komedija« ,Bojović je dobio Sterijinu nagradu 1995. godine.

Autorski tim:

Gorčin Stojanović: režija, izbor scenografije i muzike

Marija Marković: kostimografkinja

Irena Šarović: koreografkinja

Mihailo Radonjić- muzičar

Glumačku podjelu čine:

Dubravka Drakić, Emir Ćatović, Dejan Đonović, Branimir Popović, Jelena Simić, Sanja Popović, Branka Femić/Jelica Vukčević, Pavle Ilić, Božidar Zuber, Anđelija Rondović i muzičar Mihailo Radonjić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com