17 KOLO PRVE CG FUTSAL LIGE: “Jedinstvo” ustalo iz “mrtvih”, ne znaju za poraz - Volim Podgoricu

17 KOLO PRVE CG FUTSAL LIGE: “Jedinstvo” ustalo iz “mrtvih”, ne znaju za poraz

U 17. kolu  Prve Futsal lige Crne Gore sastaju se:
1.  U sportskom Centru “Nikšić” sastaju se  KMF “Nikšić” – KMF “Studentski dom” , duel sedmog i petog tima na tabeli a razlika je u tri boda, “Studenti” su sakupili do sada 30 bodova, “Nikšićani” 27 i biće interesantno pratiti ovaj duel u Nikšiću koji počinje u 19.30 časova u subotu (danas). Nikšić nije ekipa iz prošle godine, prije svega sada su pod dirigentskom palicom jednog od legendi futsala, Veljka Tadića  i dosta je izmijenjen igrački kadar, otišli su nosioci od prošle godine Boban Božović, golman Ranko Manojlović i Todorović, a tu su povratnik golman Borisav Ćirković, fantastični komandant odbrane i iskusni Perošević. Nesumnjivo je da će dvorana u Nikšiću biti krcata, jer osim prve lige fudbala i košarke, futsal je treća ljubav cijelog Nikšića.
Ovaj meč će u redovnoj emisij “CG FUTSAL” emitovati TV 777, u petak 15/04/2016 u 14.00 časova. Repriza subota od 13.00
futsal01
Meč je povjeren djeliocima pravde Matiji Milačiću iz Podgorice i Saši Goranoviću iz Nikšića
2. U Danilovgradu u Nedelju od 10,30, predlog za odličan početak dana, futsal klub Vojske Crne Gore, napadaće trenutno lidera šampionata ekipu Cezara iz Budve, ako Cezar bude igrao na svom nivou, i ako bude opravdao ime velikog imperatora, onda Vojska može da se potrudi da pruži častan otpor.
No iako je Vojska u dosadašnjem prvenstu gubila mečeve od autsajdera, znala je da iznenadi velike ekipe i uzme sva tri boda, kako će biti u nedelju, vidjećemo.
Sudije ovog meča su crnogorski internacionalac Veljko Bošković iz Bijelog Polja i Dušan Jovićević iz Podgorice.
futsal02
3. Veoma interesantno će biti u Subotu (09/04/) od 18,00 u Tivtu u dvorani “Župa”, gdje domaća ekipa KMF “Tivat” dočekuje goste iz Podgorice KMF “Mirabile Modu”. Kako pokazuje tabela Tivćani su sakupili iz 15 kola. 29 bodova, dok “Mirabile moda” iz 16 kola ima 19 bodova, dakle po tabeli, Podgoričani se nemaju čemu nadati, ali bolji poznavaoci futsala znaju, da ako se poklopi,  Mirabile modi  igra, i da su svi igrači na broju, ovo može biti čvrst, jak i ozbiljan duel dvije ekipe koje igraju odličan futsal.  Djelioci pravde su podgorički duet Vladimir Šaković i Želimir Anđelić.
futsal0
4. Duel je rezervisan za nedelju 10/04/ od 19.00 časova u Bijelom Polju se sastaju domaće “Jedinstvo” nekadašnji prvak države i trenutni nosilac duple krune ekipa “Titograda”.
Interesantno je to da je u prvoj polusezoni ekipa “Jedinstva”  “jedva disala” imala samo tri boda na svom kontu, jedva sastavljala igrače, ali od ove polusezone, tačnije od 15. kola, ekipa koja ne zna za poraz.
Pobijedili su igrom na terenu “Cezara” iz Budve, ali zbog igranja njihovog ponajboljeg igrača Eldina Ćorovića, a koji nije imao pravo nastupa, izgubili u bodove za zelenim stolom PFF.
Takođe u poslednjem meču 16. kola, su u gostima savladali “Mirabile modu” , tako da će “Titograd” morati dobro da se namuči da bi veseo izašao iz bjelopoljske dvorane “Nikoljac”. Vrlo interesantan duel, po svim tačkama.
Sudije su podgoričanin Veselin Belojević i pljevljak Gvozden Loncović.
futsal1
5. Meč 17. kola, igra se u Mojkovcu u sali Osnovne Škole “Vuksan Đukić”, gdje je kolašinska ekipa KMF “Gorštak” primorana da igra unazad tri godine, jer je rekonstruisana i velelepna sala u Kolašinu ostala bez struje, zbog dugovanja.
Kolašinci su jedna stabilna ekipa, koja je redovni učesnik prve lige Crne Gore u futsalu, i ekipa koja ima mladost, znanje i iskustvo, no, ono što im najviše fali jeste trening i uigranost.
Ove dvije poslednje stavke i dovode do toga da je “Gorštak” pretposlednji na tabeli sa samo 3 osvojena boda.
U goste im dolazi solidna ekipa “Bajo Pivljanin” iz Plužina.
Ekipa koja ima odlične pojedince, solidnu kolektivnu igru, a ove godine sa klupe ih predvodi mlađani strateg Nikola Cicmil, koji je revnosno pratio, a sada i zamijenio trenersku legendu  Pavla Glomazića.
Meč se igra Nedelja 10/04/ od 18,30 časova.
Sudije su Žarko Markuš iz Pogorice i Radovan Bobičić iz Danilovgrada.
6. i poslednji duel se igra u Tivtu u subotu 09/04/ od 20,00 časova.
U dvorani “Župa”, će poslednjeplasirana ekipa “Kataro” iz Kotora, koja je sakupila svega 3 boda za ovih 17 kola, dočekati favorizovanu ekipu “Agama” iz Podgorice.
Reklo bi se lagana stvar za “Agamu” , ali “lopta je okrugla”  i igra se 40 minuta, pa ostaje da vidimo ko će biti ovdje bolji.
Sudije su Dražen Vukčević  i Žarko Markuš oba iz Podgorice.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com