Lazović: Ugovor za Drugi blok TE u naredne dvije, tri sedmice - Volim Podgoricu

Lazović: Ugovor za Drugi blok TE u naredne dvije, tri sedmice

Ugovor o gradnji drugog bloka termoelektrane u Pljevljima, koji bi trebalo da potpišu Vlada i česka kompanija Škoda Praha, biće usaglašen u naredne dvije tri sedmice, najavio je za Pink M potpredsjednik Vlade Vujića Lazović.

Dodaje da će narednih dana naši pregovarački timovi pokušati da dogovore nižu cijenu izgradnje od ponuđene koja iznosi 338 miliona eura. Paralelno se kaže vode i razgovori u vezi sa uslovima finansiranja.

“Vlada je ranije donijela odluku da neće izdavati garancije za ovaj projekat već je dogovoreno da to uradi EPCG , da izda korporativnu garanciju na nivou koji će omogućiti realizaciju projekta. Sada imamo i saglasnost partera A2A oko realizacije projekta i sigurni smo da će nas nalazi studije izvodljivosti čija izrada je u toku, dodatno učvrstiti u našoj odluci da je ovo dobar projekat”, kazao je Lazović.

Potpredsjednik Vlade najavio je i skorije potpisivanje međudržavnog sporazuma izmedju Crne Gore i Češke.

“U završnoj fazi su i razgovori sa češkom vladom o tekstu međudržavnog sporazuma koji će, ukoliko se uspješno završe svi ostali razgovori, biti zaključen kao okvir za nesmetanu realizaciju projekta i pomenuih ugovora”, poručio je Lazovic.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com