PODGORICA: Rušenje ograde u Gornjoj gorici, nije bilo naloga?! - Volim Podgoricu

PODGORICA: Rušenje ograde u Gornjoj gorici, nije bilo naloga?!

Mještanin Gornje Gorice Zoran Boljević optužio je juče službenike  OTP faktoringa da su srušili njegovu ogradu i  da je to urađeno bez naloga.

Radnici su juče upotrebom mehanizacije porušili betonski zid, a Boljeviću je policijsko obezbjeđenje kazalo da se to radi po nalogu Višeg suda, ali mu nalog nije uručen.

Boljević je prethodno osujetio dva  rušenja ograde, a protiv OTP Factoring, 11. marta, nakon drugog pokušaja,  podnio je tužbu Osnovnom sudu radi naknade štete.

On je u tužbi naveo da su mu trojica radnika trećeg marta, po nalogu OTP Factoring, srušili dio betonsko armirane ograde, a dan nakon toga bagerom počeli da ruše i susjedne ograde i da je pretrpio štetu od oko 800 eura.

Iz OTP factoringa najavili su da će odgovoriti danas  na pitanja “Vijesti”.

Boljević je objasnio da  OTP faktoring prodaje parcelu koja se graniči sa njegovim imanjem, a koju je posljednji vlasnik založio za kredit koji nije vratio.

“Ta parcela je bila dio moga imanja od 4.913 kvadrata, koje je moj pokojni otac meni poklonio, a on prethodno kupio”, kazao je Boljević.

On je rekao da je prodao  632 kvadrata, za šta ima ugovor,  Slaviši Rajoviću. “Aneksom ugovora,  utvrđeno je da je ta parcela 621 kvadrat. Rajović je prodao parcelu Branimiru Đuroviću. On je tražio  da mu prodam još 163 kvadrata, što je i učinjeno. Taj plac po tome  ima 784 kvadrata, a to je utvrdio i tadašnji službenik katastra Lazar Vukadinović.  Đurović ga je prodao Stanki Keković”, kazao je Boljević.

On je zatražio da mu se  dostavi dokaz da je   ograda, koju su  srušili dio imanja, koje je  presudom suda sada pripalo njegovom stricu.

Boljević je Osnovnom sudu podnio predlog za obezbjeđenje dokaza protiv strica, odnosno da se vještačenjem utvrdi šta je sve izgradio i koje voćke posadio, da bi se utvrdila vrijednost u postupku za naknadu štete i obeštećenje.

“Stric je osporio očev poklon meni,  u sudskom postupku, koji traje 31 godinu, dobio sam deset presuda da je to moje. Presudom Vrhovnog suda pola imanja  sada je pripalo njemu, ali preko advokata osporiću to”, kazao je Boljević.

On je Ustavnom sudu podnio žalbu da se ospori presuda Vrhovnog suda.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com