Crnogorac Vladimir Tomović ispričao u “Parovima”: Išao sam do Ostroga pješke 40 kilometara, a onda se dogodilo ČUDO! - Volim Podgoricu

Crnogorac Vladimir Tomović ispričao u “Parovima”: Išao sam do Ostroga pješke 40 kilometara, a onda se dogodilo ČUDO!

Crnogorac Vladimir Tomović veliki je vjernik i patriota i on je ispričao svojim cimerima o tome kako su mu u porodici usadili vjeru, kao i da on i njegova porodica poste srijedom i idu u Manastir Ostrog svake godine.

Tomović je pričao i kako je dva puta išao na hodočašće u manastir pješke, a taj drugi put mu se urezao u pamćenje – jer je išao pješke od Bara.

“Te 2002. godine krenuo sam u tri ujutru. Sećam se da sam imao patike za trening. Pješačio sam 36-37 sati. To je 100 i nešto kilometara”, započeo je Vlado svoju ispovijest.

Čitave večeri su zavijali vukovi, kako on kaže, prolazio je i kroz tunel čiji se arhitekta ubio jer je napravio kriv tunel. Tomović tvrdi da ga ničega nije bilo strah.

“Išao sam preko Danilovgrada i onda sam napravio grešku. Poslušao sam nečiji savjet da idem šinama. Nisam mogao da uskladim korak sa pragovima i morao sam da gazim prag-šljunak. Išao sam tako 27-28 kilometara”, požalio se Vladimir.

Kada se popeo do manastira, tabani su mu bili u plikovima.

“Čekao sam liturgiju i osam sati sam stajao u mjestu. Na kraju sam izuo čarape i pogledao tabane. Sve je bilo kao rukom odnešeno”, završava Tomović svoju čudesnu ispovijest.

2 komentara

  1. I have observed in the world the present day, video games will be the latest popularity with children of all ages. Often times it may be extremely hard to drag young kids away from the games. If you want the very best of both worlds, there are numerous educational games for kids. Great post.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com