Obećao pomoć Crnogorcima na Kosovu - Volim Podgoricu

Obećao pomoć Crnogorcima na Kosovu

Predsjednik Crnogorske kulturne mreže (CKM), Aleksandar Damjanović, ponudio je kosovskim Crnogorcima svaku vrstu pomoći, navodeći kako očekuje da će u narednom periodu biti realizovani projekti od značaja za crnogorsku zajednicu.

Na taj način, ocijenio je on, dodatno bi bili promovisani dobrosusjedski odnosi između Crne Gore i Kosova.

Damjanović je na Kosovu predstavio program obilježavanja decenije nezavisnosti Crne Gore, a sastanak je upriličen u prostorijama ambasade Crne Gore u Pristini, kojem je prisustvovao stalni otpravnik poslova Radovan Miljanić,.

Miljanić je istako da mu je zadovoljstvo što su predstavnici Crnogorske kulturne mreže posjetili crnogorsku zajednicu na Kosovu i ponudili im saradnju na kulturnom planu, koja je, kako je rekao, veoma važna za očuvanje crnogorskog kulturnog nasljeđa.

Damjanović je naglasio da ga posebno raduje odlična saradnja predstavnika ambasade sa nasim udruženjima i njihova spremnost da nam pruže punu podršku u komunikaciji sa institucijama u Crnoj Gori i na Kosovu.

Damjanovic je apelovao na udruženja da iskoriste dobre odnose vlada premijera Mila Đukanovića i Ise Mustafe, kako bi se dugoročno obezbijedio što bolji status crnogorske zajednice na Kosovu.

(Rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com