PODGORICA: Najjači momci će u nedjelju ODMJERITI SNAGU! Turnir je otvoren, prijavite se! - Volim Podgoricu

PODGORICA: Najjači momci će u nedjelju ODMJERITI SNAGU! Turnir je otvoren, prijavite se!

U PODGORIČKOJ  teretani “Club 55” održaće se “Otvoreni kup Crne Gore 2016 ” u obaranju ruke,  u nedjelju od 15.00 h.
Ova drevna vještina, zahvaljujući skupini entuzijasta, pronašla je svoj razvojni put i u Crnoj Gorij koju će posjetili i takmičari iz Makedonije, BiH, Slovenije te Bugarske.

Organizator „Montenegro open 2016“ Rajan Ćupić kaže da je interesovanje ogromno i da očekuje da će turnir u svakom pogledu nadmašiti prethodna tri održana u Crnoj Gori.

Veliki broj učesnika turnira, po običaju se prijavljuje na dan takmičenja, pa ne mogu da kažem koliko će tačno učesnika biti ali prema dosadašnjem interesovanju izvjesno je da će ovaj turnir nadmašiti sve prethodne koje smo organizovali“, kaže Ćupić.

ruka0
 On dodaje da je dobio nezvanične najave dolaska nekoliko asova iz Srbije i Hrvatske ali da njihova imena ne može da otkrije do zvanične potvrde. Svetozar Nikočević Kika, nezvanični evropski rekorder po veličini bicepsa koji će biti domaćin ovog turnira, neće učestovovati u takmičarskom programu, otkriva Ćupić.

Obaranje ruku je specifična disciplina, Kika ima ogromnu snagu ali ovdje je potrebna specifična i on će možda učestvovati u revijalnom dijelu“, objašnjava Ćupić koji je bio pobjednik prošlog otvorenog šampionata Crne Gore u kategoriji za lijevu ruku.

Zagreb, 110410. Laniste, teretana Core Gim. Polufinale i finale otvorenog kupa Hrvatske u obaranju ruke. Na fotografiji: Antonio Masic (D) i Tojan Golemanov. Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Na prethodna dva turnira bio sam učesnik, organizator, sudija i osvajač medalje za lijevu ruku. Ovakvi turniri veoma su popularni u Rusiji i Americi ali od nas, iako nam ne nedostaje strasti prema kultu snage koji odražava ovo takmičenje, još nije zaživjelo kako bi se dalo očekivati.
Interesovanje je, ipak, svaki prethodni put bilo veliko a ovaj put će izvjesno biti i veće jer imamo najavu dolaska tri televizije i predstavnika više štampaih medija i portala na turnir“, kaže Ćupić.
Medijski pokrovitelj je TV 777, koja nas je od samog početka pratila kroz svoje emisije, a zahvaljujem ujedno i ostalim medijima, jer jasno je da bez njihove pomoći, nijedan sportski događaj, nebi bio to što jeste.
ruka1

Mjerenje i prijava za turnir počinje u nedjelju od 13:30. takmičenje će biti održano u dvije kategorije za desnu ruku (za takmičare do 95 kg i one teže), i naravno za lijevu ruku.

Na prethodnom šampionatu Crne Gore u obaranju ruke, održanog 2014. godine pobjednik u  klasi dešnjaka bio je neprikosnoveni Mirko Smolović,  dok je najjaču ljevicu imao upravo Rajan Ćupić.

2 komentara

  1. Thank her so much! This line is move before dovetail crazy, altarpiece rather act like habitual the economizing – what entrepreneur groovy night until deal with starting a trade.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com