Saslušan PODGORIČANIN Nikola Malović: Negira da je povezan sa ubistvom - Volim Podgoricu

Saslušan PODGORIČANIN Nikola Malović: Negira da je povezan sa ubistvom

U kotorskom Osnovnom tužilaštvu završeno je saslušanje Podgoričanina Nikole Malovića i državljanina Bosne i Hercegovine Gorana Stančića, navodnih članova “škaljarskog klana”.

Obojica su negirali da imaju bilo kakve veze sa ubistvom Srđana Vlahovića.

Malović je kazao da je posljednja četiri dana radio kao stražar u jednom od objekata braće Vukotić.

Maloviću i Stančiću je određen pritvor do 72 časa.

Njih dvojicu policija dovodi u vezu sa arsenalom oružja koji je juče pronađen u kotorskom naselju Sveti Stasije, dan nakon ubistva Podgoričanina Srđana Vlahovića (30).

Puške, pištolji, eksploziv, municija, bili su sakriveni u podrumu nezavršene trospratnice  obrasle u žbunje, sagrađene odmah uz magistralu.

To je podiglo na noge gotovo kompletan sastav kriminalističke policije sa primorja i Podgorice, forenzičare i Specijalnu antiterorističku jedinicu koja je juče sa dugim cijevima krstarila Kotorom.

Inspektori su više od dva sata proveli u toj kući.

Oko 17 sati izašli su sa “tovarom” zaplijenjenog oružja, koje će se vještačiti u danilovgradskom Forenzičkom centru.

Arsenal oružja pronađen je u istrazi ubistva Vlahovića, koji je u subotu veče likvidiran u kotorskom naselju Dobrota.

Inspektori su juče pokušavali da utvrde ko je ostavio tovar oružja u blizini kuće jednog od članova škaljarskog klana i da li je to oružje trebalo da se iskoristi za rat koji je krajem 2014. godine počeo da bjesni u crnogorskom podzemlju.

Vlahović, koji je posljednjih nekoliko godina živio u Kotoru, nema kriminalni dosije. Ipak, istražitelji provjeravaju vezu između tog ubistva i nekoliko mafijaških likvidacija koje su povezane sa nestankom 200 kilograma kokaina u Španiji 2014. godine.

Prve informacije iz bezbjednosnih krugova govore da je Vlahović, iako nije imao kriminalni dosije, bio, navodno, blizak kotorskom mafijaškom klanu.

Tragajući za dokazima, inspektori su juče iz mora izvukli motocikl, koji su, kako vjeruju, koristili Vlahovićevi egzekutori.

(vijest.me)

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com