Zaplijenjeno 6,5 kilograma skanka i 6,2 tone naftnih derivata - Volim Podgoricu

Zaplijenjeno 6,5 kilograma skanka i 6,2 tone naftnih derivata

Službenici Uprave policije i Uprave carina su tokom vikenda otkrili i zaplijenili oko 6,5 kilograma skanka i oko 6,2 tone naftnih derivata za koje se sumnja da su bili namijenjeni ilegalnoj prodaji.

“Naime, službenici Odsjeka za borbu protiv droge i Odjeljenja granične bezbjednosti Bijelo Polje su, sa službenicima Carinske ispostave Dobrakovo, 9. aprila, na graničnom prelazu Dobrakovo, na izlazu iz Crne Gore zaustavili i kontrolisali vozilo „VW Golf IV“, bjelopoljskih registarskih oznaka, kojim je upravljao M.B. (28) iz Bijelog Polja“, stoji u zajedničkom saopštenju Uprave policije i Uprave carina.

Policijski i carinski službenici su, u rezervoaru pronašli 12 paketića oblijepljenih selotejp trakom u kojima se nalazilo 6.560,3 grama skanka.

M.B. je uhapšen i uz krivičnu prijavu je priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Skank će biti upućen Forenzičkom centru radi vještačenja.

Policijski i carinski službenici su dan ranije imali još jednu uspješnu zajedničku akciju u kojoj su oduzeli šest tona i 245 litara naftnih derivata koji su bili namijenjeni nedozvoljenoj trgovini.

“Naime, policijski službenici Odsjeka za suzbijanje privrednog krminaliteta i Centra bezbjednosti Nikšić su, sa carinskim službenicima Odsjeka za suzbijanje krijumčarenja, pretresom furgona, koji se nalazio ispred porodične kuće R.L. (55) u Nikšiću, pronašli i oduzeli: dva „pištolja“ za točenje goriva, četiri kontejnera u kojima se nalazilo 3.750 litara dizel goriva, tri kontejnera u kojima se nalazilo 2.095 litara lož ulja i dva metalna bureta u kojima se nalazi 400 litara motornog ulja“, navedeno je u saopštenju.

Protiv R.L. je Osnovnom državnom tužiocu u Nikšiću podnijeta krivična prijava u redovnom postupku, zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena trgovina. Vrijednost oduzetog goriva je oko 6.000 eura.

(cdm.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com