Ova crnogorska ekipa kreće u AVANTURU: 1.000 kilometara za 7 dana, bez novca! - Volim Podgoricu

Ova crnogorska ekipa kreće u AVANTURU: 1.000 kilometara za 7 dana, bez novca!

Najveća avanturistička trka na svijetu “Red Bull Can You Make It?“ počeće sjutra. 165 timova sačinjenih od po tri studenta, među kojima su i naši predstavnici Dimitrije Kovačević (21), Irfan Zaimović (20) i Stefan Fuštar (20) godina, pokušaće da u samo sedam dana pređe više od 1.000 kilometara kako bi stigli na finalnu destinaciju – Pariz.

To i ne bi bilo toliko zahtjevno da na raspolaganju imaju svoje mobilne telefone, keš i kartice, ali u ovoj avanturi jedino što će imati jesu limenke energetskog napitka Red Bull koje će učesnici mijenjati za sve što im bude potrebno tokom putovanja – hranu, smještaj, transport do sljedeće destinacije i ostale avanture koje će putovanje učiniti nezaboravnim.

Timovi će startovati iz jednog od pet gradova – Barselona, Prag, Berlin, Firenca i Edinburg. Crnu Goru će na ovom nesvakidašnjem takmičenju predstavljati tim “Riders on the storm” koji će startovati iz Praga.

Maksimalno spremni i samouvjereni Dimitrije, Irfan i Stefan spakovali su kofere za jedno od najuzbudljivijih i najoriginalnijih događaja u Evropi ove godine.

“Ime smo izabrali jer nas motiviše u teškim trenucima i pokazuje da smo spremni na sve” kažu tri mlada momka.

Tremu nemaju jer vjeruju u svoje sposobnosti i dobro funkcionišu kao tim.

“Osjećamo se veoma ponosnim što predstavljamo našu zemlju na “Red Bull Can You Make It?” takmičenju i što ćemo učešćem pokazati da iako smo mala država aktivno učestvujemo u svim svijetskim dešavanjima i nadamo se da ćemo imati veliku podršku od strane naših državljana kao i ljudi iz regiona. Takođe veliki značaj ima to što smo mi jedini tim iz Crne Gore tako da je sva odgovornost na nama”, kazao je Dimitrije.

Tri dana pred kraj roka dvoumio se da li da se prijavi za takmičenje jer nije ni znao kako da okupi tim i da snimi kvalitetan video za tako kratko vrijeme.

“Pozvao sam Stefana i pitao ga da li je spreman za avanturu. Naravno pristao je, a Irfan je „morao“ da prihvati jer se podrazumijeva u našem društvu da smo uvijek tu da podržimo jedni druge. U subotu smo krenuli sa snimanjem, nedelja je bila dan za montažu i poslali smo aplikaciju u 22 sata, a rok je isticao u ponić. Veoma smo ponosni što smo kao tim ostvarili veliki uspjeh jer je svako imao značajan i različit doprinos ostvarenju cilja”, istakao je Dimitrije.

Njegov timski drug Stefan kazao je da im je početna destinacija Prag, a planiraju da posjete Beč, Minhen, Cirih, Milano, Lion i Pariz.

“Željeli smo da posjetimo i Amsterdam i Madrid, ali su previše daleko, ne bi htjeli toliko da se igramo”, rekao je on.

Obećao je da će se truditi da budu što zanimljiviji i da rade što više uzbudljivih i nesvakidašnjih izazova.

Naši predstavnici na ovom zanimljivom takmičenju već su podijelili zadatke među sobom.

“Stefan i ja ćemo imati uglavnom ulogu u pregovaranju, dok je Irfan zadužen za konstantnu šalu i pozitivnu atmosferu. Uglavnom većinu odluka ćemo donositi zajednički u timu”, kazao je Dimitrije.

Saglasni su da će im najveći izazov biti to što neće imati interneta i mobilnih telefona. “Vjerovatno će nam faliti tuš. Za sve ostalo smo maksimalno spremni”, poručili su samouvjereno Dimitrije, Irfan i Stefan.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com