PODGORICA: Mandić osuđen na 19 godina zatvora - Volim Podgoricu

PODGORICA: Mandić osuđen na 19 godina zatvora

Apelacioni sud Crne Gore odbio je kao neosnovanu žalbu Damira Mandića i njegovih branilaca, i potvrdio presudu Višeg suda u Podgorici kojom je Mandić osuđen na 19 godina zatvora.

Apelacioni sud je donio presudu nakon sjednice vijeća održane 2. marta.

“Apelacioni sud je ocijenio da se činjenično utvrđenje prvostepenog suda nije promijenilo u ponovljenom postupku, a nakon otklanjanja povrede prava na pravično suđenje iz čl. 32 Ustava Crne Gore i čl. 6 Evropske konvencije za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda, a koja je konstatovana odlukom Ustavnog suda Crne Gore“, navedeno je u saopštenju Apelacionog suda.

Sudsko vijeće Višeg suda u Podgorici, kojim je predsjadavala sudija Vesna Moštrokol izreklo je prošle godine jednistvenu kaznu zatvora od 19 godina Damiru Mandiću optuženom za saizvršilaštvo u ubistvu glavnog i odgovornog urednika Dana Duška Jovanovića.

To je bio treći sudski postupak koji se vodio u ovom predmetu, a Mandić je prvo bio oslobođen, pa osuđen na 30 godina zatvora.

Apelacioni sud je ranije preinačio tu presudu i Mandića osudio na 18 godina zatvora, ali je i ta presuda ukinuta.

Mandić je u žalbi, koja je 2. marta pročitana u Apelacionom sudu, istakao da se u ponovljenom sudskom postupku pred Višim sudom, nije postupalo prema odluci Ustavnog suda Crne Gore, već da se zadovolji forma i da se ponovo osudi.

Apelacioni sud je sada zaključio da je prvostepeni sud nakon pravilne ocjene odbrane optuženog Damira Mandića i svih provedenih dokaza, pravilno utvrdio sve odlučne činjenice koje su od značaja za utvrđivanje postojanja krivičnog djela teško ubistvo u pokušaju i krivice optuženog Mandić Damira.

(vijesti.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com