Podgorica: Obavljeno prvo elektronsko testiranje iz Crnogorskog jezika - Volim Podgoricu

Podgorica: Obavljeno prvo elektronsko testiranje iz Crnogorskog jezika

Gimnazija “Slobodan Škerović” u Podgorici danas je prvi put realizovala elektronsko testiranje učenika iz Crnogorskog jezika i književnosti.

“U cilju osavremenjavanja nastave profesor matematike i informatike Mladen Janković razvio je veb aplikaciju za realizaciju testa za nastavne predmete Crnogorski jezik i književnost i Hemija. Test je namijenjen provjeri znanja učenika i ocjenjivanju, a ujedno je i priprema za polaganje maturskog ispita”, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvjete.

Profesorica crnogorskog jezika i književnosti Mirjana Perović je za današnje elektronsko testiranje učenika pripremila četiri testa koja sadrže po 15 pitanja. Testovi se razlikuju po načinima odgovaranja i za svaki tačan odgovor predviđen je po jedan poen, a u pitanjima se navodi i uputstvo za pisanje odgovora.

Iz Ministarstva navode da su testovi rađeni u dvije računarske učionice u prisustvu test administratora i bez prisustva nastavnika.

Struktura testa je takva da učenik bira odjeljenje i grupu koje mu se nude, a koje postoje na različitim varijantama testa. Nakon toga učenik kreira test unošenjem imena. Test sadrži četiri vrste izbora odgovora na postavljena pitanja: izbor jednog od više ponuđenih odgovora, izbor više odgovora, upisivanjem pojma, rangiranje odgovora iz padajućeg menija. Završetkom testa učeniku se generiše ocjena, broj dobijenih poena ukupno i po pitanjima. Dobijeni poeni se bilježe u bazi podataka uz ime učenika tako da profesori nakon testiranja mogu analizirati rezultate testa.

“JU Gimnazija “Slobodan Škerović” planira da nastavi i usavršava projekat elektronskog testiranja učenika, razvojem sistema, baze podataka, servera, obrade podataka i prenošenja ocjena sa testa direktno u elektronski dnevnik MEIS-a”, zaključuju se u saopštenju Minstarstva.

2 komentara

  1. I adore this theme. How hard is it to mess around with? Would you be able to write me an email? I would love to get this theme and use it on some of my sites. Thank you in advance!

  2. You can definitely see your enthusiasm in the work you write. The world hopes for even more passionate writers like you who aren’t afraid to say how they believe. Always follow your heart.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com